12 жовтня 2023 13:35

Україна вже під час цього вікна ФІФА може отримати гарантоване місце у плей-офф відбору до Євро-2024. Відомі умови

Уже під час жовтневого вікна ФІФА збірна України може отримати гарантоване місце у плей-офф відбору до Євро-2024. Потрапляння/не потрапляння туди залежить від результатів матчів у деяких інших групах.


Зокрема, Україні потрібно, аби дві з п'яти збірних, якими є Шотландія, Сербія, Фінляндія, Ізраїль, Боснія і Герцеговина, пройшли на чемпіонат Європи напряму. Тобто, аби посіли перше-друге місце у своїх кваліфікаційних групах.

У жовтні цю умову можуть виконати Шотландія та Сербія.

Шотландії у групі А потрібно перемогти Іспанію (12.10), або ж дочекатися втрати очок Норвегією у матчі з Кіпром (12.10).
Сербії потрібно у своїй групі почергово перемогти Угорщину (14.10) та Чорногорію (17.10).
Якщо ці умови відбудуться, Україна гарантовано отримає місце в плей-офф Дивізіону В, якщо не пройде на чемпіонат Європи напряму (з першого або другого місця своєї кваліфікаційної групи). Важливо відзначити, що потрапляння у плей-офф не залежить від підсумкового непрохідного місця в групі: у плей-офф з однаковою імовірністю можна опинитися як з третього місця групи, так і з п'ятого. Прив'язка є до результатів Ліги націй, які вже не можуть змінитися.

Також у України є шанс опинитися у плей-офф Дивізіону А. Ці шанси залежать від того, скільки представників Дивізіону А останньої Ліги націй пройдуть на чемпіонат Європи зі своїх кваліфікаційних груп.