23 червня 2023 13:54

"Це як театр одного актора": у "Зорі" поставили крапку в гучному скандалі зі своїм півзахисником

Максим Хлань на початку червня ухвалив рішення розірвати угоду із Зорею, яка дійсна до кінця року, в односторонньому порядку. Молодий півзахисник заявляв, що луганський клуб чинив на нього тиск і вимагав підписати новий контракт на п'ять років.


Конфліктна ситуація потрапила на розгляд до Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ.


Начальник Зорі Ігор Гузь відреагував на гучний скандал із хавбеком.


«Він написав листа, що хоче розірвати контракт, але ми з цим не погоджуємося. Все входить у юридичну площину, оскільки розірвання договору немає юридичних підстав.


Хлань зі своїм адвокатом хочуть цю справу спустити на гальмах, щоби його відпустили без грошей. Клуб із цим не згоден», – сказав Гузь.


Гузь прокоментував слова Хланя, який заявляв про те, що його навіть не пускали до їдальні луганської команди.


Це як театр одного актора. Він факти перекручує та подає їх так, як йому вигідно, щоб розірвати контракт. Куди його не пускали? Він жив у тій кімнаті, де він жив, коли тренувався з основною командою.


Він тренувався з U-19, але це ж та сама структура, та сама заявка на чемпіонат. Тому це рішення тренера – у якій команді тренується футболіст”, – заявив Гузь.


Начальник Зорі також припустив, що саме не влаштовувало Максима у луганському клубі.


Максим завжди хотів бути тільки гравцем основного складу команди – це нормальне бажання і я його розумію, але потрібно виконувати те, що від нього вимагає тренер.


Він не був гравцем стартового складу, ви можете перевірити, скільки разів він виходив у стартовому складі. Він був гравцем ротації, але ця ситуація його не влаштовувала. Не влаштовувала – ну що ж, треба дорости, йому лише 20 років», – зазначив Гузь.


Гузь розповів також про те, як проходили переговори між гравцем та Зорею, яка пропонувала йому контракт на п'ять років. Хлань спочатку погодився підписати довгострокову угоду, але невдовзі передумав.


«Наступного ранку він почав змінювати умови, які з ним були узгоджені напередодні. Він почав пропонувати, аби підписали контракт на півроку. Що таке півроку? Це взагалі нічого. Клуб відмовився від подібних умов.


Заяви Максима дискредитують клуб та спрямовані на те, щоб відбілити та аргументувати порушення ним умов чинного контракту», – додав Гузь в інтерв'ю сайту «Український футбол».


20-річний Хлань перейшов у Зорю із львівських Карпат у липні минулого року. За даними авторитетного порталу Transfermarkt, сума трансферу становила 58 тисяч євро.


Максим провів вісім матчів за команду Патріка ван Леувена та зробив дві гольові передачі. При цьому гравець лише один раз виходив у стартовому складі луганчан.


Фото: ФК "Зоря"