11 червня 2023 10:10

"Прямо сказали, що я не гратиму": вихованець "Динамо" розкрив відхід з клубу і згадав свою зарплату

Вихованець Динамо Іван Демиденко, який нині виступає за Астерас, згадав свій шлях до академії біло-синіх. Нападнику не вдалося закріпитися у київському гранді.

Іван Демиденко розповів про причини відходу з академії Динамо у 2019 році.


«Я дуже швидко виріс – за півроку набрав 12 см (зріст Демиденка 193 см, – прим.). У мене зникла швидкість, я був дуже худим і почали виявлятися проблеми з колінами. Коли швидко ростеш, то на колінах з'являються шишки».

За словами 20-річного нападаючого, йому прямо сказали про те, що на нього не розраховують.


«У цей момент у мене пішов спад у грі. Я рік просидів на лавці, зрідка виходячи на заміну, і мені прямо сказали, що я не гратиму. Мені запропонували перейти до ДЮСШ-15, і я погодився. Школа знаходилася близько від будинку і їхати до неї лише 15 хвилин».

Деякі з партнерів Демиденка з юнацького футболу також дорослі до професійного рівня.

Перші півроку я грав за свій вік U-17, а потім перевели в U-19. Зі мною грали Макс Кучерявий, який зараз у Шотландії, та Макс Сміян із Зорі. Мені сподобався цей період.

Розповів футболіст і розмір своєї першої зарплати, яку він отримував в академії Динамо.


«Тоді був період, коли з Динамо футболісти та тренери почали йти до Шахтаря, наприклад, В'юнник [Богдан]. Після цього всім гравцям в академії зробили мінімальний контракт 100 доларів, щоб ми були прив'язані. Але все одно було приємно», – розповів Демиденко в інтерв'ю сайту «Український футбол».


Фото: СК "Днiпро-1"