15 листопада 2022 08:27

Бенксі підтвердив створення семи нових муралів в Україні

Через три дні після того , як Бенксі опублікував свій останній мурал в Instagram, намальований балончиком на стіні розбомбленого будинку в місті Бородянка, Україна, анонімний вуличний художник підтвердив, що він завершив загалом сім нових робіт в Україні.
Бенксі підтвердив цю новину The Art Newspaper після того, як у звільненому українському місті, яке розташоване приблизно за 55 миль на північний захід від Києва, з’явилася серія фресок, які, ймовірно, належать йому. Інші роботи знаходяться в столиці та інших містах області.
Бородянка, яка особливо сильно постраждала від російських авіаударів у перші кілька тижнів конфлікту, була першим місцем в Україні, де Бенксі підтвердив нове вуличне мистецтво.


Бородянка, яка особливо сильно постраждала від російських авіаударів у перші кілька тижнів конфлікту, була першим місцем в Україні, де Бенксі підтвердив нове вуличне мистецтво.
Перший впізнаний малюнок, яке стало вірусним на вихідних, показує гімнастку, яка балансує на купі уламків на боці будівлі, пошкодженої російськими ударами.
У п’ятницю художник графіті опублікував у соцмережах три зображення цього твору з простим підписом «Бородянка, Україна».
Фреска показує чоловіка, якого перевертають під час матчу бойових мистецтв з молодим хлопцем.

На іншому творі зображено маленького хлопчика, одягненого у форму бойових мистецтв, підв’язаного чорним поясом, який перевертає дорослого чоловіка на спину.
Деякі пов’язують це зображення з президентом Росії Володимиром Путіним, чий почесний чорний пояс був скасований на початку цього року, хоча Бенксі публічно не прокоментував це зображення чи його значення.
На інших фресках зображено двох дітей, які використовують металевий капкан як гойдалку, а також жінку в бігудях та протигазі з вогнегасником.

Бородянка особливо сильно постраждала від російських авіаударів і обстрілів у перші дні вторгнення країни в Україну, коли багато будівель перетворилися на купи уламків через обстріли на великій відстані. До війни тут проживало 13 000 людей, але більшість втекли після вторгнення Росії. Те, що залишилося від міста, було окуповано російськими військами, які ввійшли 28 лютого.
Художня гімнастка в пов’язці для шиї виступає в новому творі Бенксі, намальованому на стіні житлового будинку в Ірпіні, Україна.

Художня гімнастка в пов’язці для шиї виступає в новому творі Бенксі, намальованому на стіні житлового будинку в Ірпені, Україна.
1 квітня місто повернулося під український контроль, і мешканці, які повернулися, виявили пограбовані будинки та пограбовані магазини з розбитими вікнами та вкраденим майном. З тих пір він перебуває в центрі робіт з реконструкції, декілька будинків було знесено внаслідок пошкоджень, завданих боями.
Ця серія є першою серією творів мистецтва Бенксі, які з’явилися після минулого літа у фільмі «Great British Spraycation», у якому загадковий митець залишив свої характерні коментарі до поп-арту на сайтах у кількох британських прибережних містах.

Припущення в Інтернеті зросли до того, як твори мистецтва були підтверджені.


Минулого року художник також зосередив свої зусилля на зборі грошей на соціальні та політичні цілі, виставивши на аукціоні картину за рекордні для британських організацій охорони здоров’я 23,1 мільйона доларів і продавши футболки на підтримку антирасистських протестувальників, заарештованих за повалення статуї
работорговця Едварда Колстона в Брістолі. (У січні з протестувальників зняли звинувачення)
Після підтвердження свого авторства муралу гімнастки багато українців і прихильників країни дякували художнику в коментарях і дописами у соцмережах.
«Це такий історичний момент для нашої країни, що такі люди, як Бенксі та інші відомі особи, приїжджають сюди і показують світові, що з нами зробила Росія», — сказав житель Києва Al Jazeera English у відео , опублікованому в Twitter у неділю.