29 жовтня 2022 12:33

"Барса" хоче підписати Мессі в січні, тому що взимку у клубу будуть м'якіші правила щодо фінансів

"Барселона" хоче підписати Ліонеля Мессі взимку.


За даними Diario Sport, каталонський клуб хоче скористатися тим, що у зимове трансферне вікно зможе підписувати новачків, користуючись правилом 1/1 Ла Ліги.

Після активації економічних важелів з «Барси» було знято фінансові обмеження – якщо раніше до неї застосовувалося правило 1/4 (фінансове обмеження, згідно з яким клуб Ла Ліги, який перевищив свій ліміт зарплати, може витратити лише 1 євро із 4 зекономлених) , то з літа на клуб поширюється правило 1/1 (можна витрачати кожен зароблений євро).


З наступного літа щодо «Барселони» знову діятиме правило 1/4, що зробить трансфер Мессі практично неможливим, тому президент синьо-гранатових Жоан Лапорта хоче підписати аргентинця взимку.

Організувати угоду буде складно з кількох причин. По-перше, «ПСЖ» не збирається розлучатися з Мессі посеред сезону. По-друге, клуби мають напружені стосунки, тому парижани навряд чи підуть «Барселоні» назустріч у цьому питанні. По-третє, зараз Лео сконцентрований на цілях «ПСЖ» та на ЧС-2022.


Якщо врахувати всі ці докази, угода, яку планують Лапорта та директор «Барселони» Матеу Алемані, здається неможливою.

На даний момент "Барса" ще не контактувала з Мессі безпосередньо. Це підтверджують усі сторони. Посередники з боку Лапорти намагалися встановити контакти, але ні Мессі, ні президент ПСЖ Нассер Аль-Хелайфі не вийшли на зв'язок.


Лапорт прилітав до Парижа на церемонію вручення «Золотого м'яча» і хотів зустрітися з Мессі, перебуваючи у Франції, але зустріч так і не відбулася.