10 жовтня 2022 19:58

Футбол під час війни. Мірча Луческу розповідає, що сталося, коли під час матчу залунали зенітні сирени

Емоції від Мірчі Луческу та київського "Динамо" на матчі, який відбувся в неділю ввечері: гра з львівським "Рухом" була терміново перервана, у другому таймі, через авіаційну тривогу. Знаменитий тренер розповів Digi24, що відбувалося з того моменту.


На 80-й хвилині підопічні Мірчі Луческу вели в рахунку 2:0, коли гра була перервана через повітряну тривогу. Арбітр відправив обидві команди до роздягалень, а світло на стадіоні вимкнули. Румунський наставник каже, що особливо важко було українським гравцям, які переживали за їхні сім'ї.


"Кожен повинен знайти сховище. Це досить дивно. Ви йдете з поля, ховаєтеся в кабінках і сидите, дивитеся один на одного, не знаючи, що відбувається, гравці дивляться в телефони, спілкуються з батьками чи родичами з інших регіонів України, отримують інформацію про те, що відбувається і там. Добре, що все закінчилося без інших наслідків!", - сказав Мірча Луческу Digi24.


Тренер каже, що всі спортсмени чекають закінчення таких ситуацій. Їх проінструктували щодо правил дотримання у разі надзвичайної ситуації.


"Одразу ми йдемо з поля, це вирішує арбітр, і коли ми знову виходимо на поле, ми зобов’язані підписати якісь документи, що ми погоджуємося на відновлення матчу. Я також підписав цей документ", - сказав румунський тренер, який з 2020 року тренує київське "Динамо".


Приблизно через годину було вирішено відновити матч "Рух" Львів – "Динамо" Київ.


Підопічні Мірчі Луческу зуміли забити ще один гол у ворота львів’ян, тож перемогли з рахунком 3:0.

«В Україні й раніше траплялося, що матчі зупинялись через тривогу, але зі мною таке трапилося вперше. Мені довелося пережити ще один такий досвід: футбол на війні!", – підсумував досвідчений тренер.