7 лютого 2022 20:49

"Ви повинні поспівчувати Миколенку": ліверпульське видання прогнозує прогрес українця під керівництвом Лампарда

Англійські журналісти вважають, що у лівого захисника Евертона Віталія Миколенка відкривається вікно можливостей з новим тренером.


Останні кілька місяців були неспокійними для всіх, хто пов'язаний з футбольним клубом Евертон. На "Гудісон Парк" панував хаос:


  • Кілька років невдалого підбору гравців;


  • Перестановки в керівництві;


  • Відсутність чіткого напрямку.


Це всього лише три проблеми, з якими довелося зіткнутися вболівальникам синіх останнім часом. Тому, як пише Liverpool echo, враховуючи все це, ви повинні поспівчувати Віталію Миколенко.


Українець приєднався до "ірисок" на початку січневого трансферного вікна при пізніше звільненому Рафаелі Бенітесі. На початку січня він був відразу ж поставлений в стартовий склад Евертона на матч з Халл Сіті (3: 2) в Кубку Англії.


Після гри Миколенко зізнався, що початок його першого виступу у футболці Евертона був хитким, але інші гравці команди підтримали його і допомогли зосередитися на поставленому завданню.


Через тиждень захисник пройшов бойове хрещення в Прем'єр-лізі, почавши гру в матчі з Норвічем (1:2), який став останнім матчем Бенітеса на посаді головного тренера клубу.


Сині були в пом'ятті, і ситуація змінилася. Вболівальники не тільки закликали до звільнення Бенітеса, а й повстали на раду директорів клубу. Думки Віталія? Він в країні всього пару тижнів, все ще вчить мову і тепер задається питанням, що його чекає в майбутньому.


Як вважає джерело, ситуації, в якій опинився Миколенко, вистачило б, щоб перевірити на міцність навіть найдосвідченіших гравців, не кажучи вже про молоду людину, яка ніколи раніше не грав у клубний футбол за межами України.


Але, пропустивши поразку від Астон Вілли (0:1), футболіст збірної України повернувся на переможний поєдинок над Брентфордом (4:1) в Кубку Англії в суботу вдень.


Прихід Френка Лемпарда багато людей, пов'язані з клубом, сприйняли як початок нової ери і шанс почати все з чистого аркуша.


Після кількох важких матчів у складі синіх Миколенко виглядав набагато впевненіше незважаючи на те, що його попросили грати "плаваючу" роль.


Коли Евертон володів м'ячем, він діяв за схемою 3-4-3, а коли Брентфорд тримав ініціативу, сині переходили на систему 4-3-3, де Миколенко грав на позиції лівого захисника.


Але українець просто зробив все, що від нього вимагалося, і, хоча в першому таймі він часто не міг запропонувати багато чого в атаці, у другому він був набагато краще.


Було б неправильно очікувати більшого від захисника в перші тижні його кар'єри в Евертоні, оскільки йому безумовно необхідний час для розвитку, пише портал.


Але цьому розвитку повинні сприяти приходи Лейтона Бейнса і Ешлі Коула в тренерський штаб «ірисок».


Якщо говорити про приклади для наслідування з сучасних великих футболістів, то, мабуть, не було нікого краще, ніж ця пара на своїх позиціях з початку існування Прем'єр-Ліги.


У найближчі тижні і місяці Миколенко повинен отримати велику кількість ігрового часу у складі команди з Ліверпуля, оскільки він є єдиним повноцінним лівим захисником у клубі.


Ще однією важливою перевагою для розвитку молодого гравця є те, що його менеджером є Лемпард.


Звичайно, 43-річна легенда Челсі був півзахисником, а не захисником, але він грав і керував клубами, які регулярно підписували гравців з усього світу.


В результаті Лемпард має досвід і розуміє, що гравцям потрібен час, щоб адаптуватися до життя в АПЛ і Англії.


Таким чином, маючи двох сучасних ікон, у яких можна вчитися, багато ігрового часу і менеджера, який розуміє всі вимоги, майбутнє для Миколенка виглядає світлим, у нього є ідеальна платформа для навчання і розвитку в Евертоні, резюмує видання.


Нагадаємо, що сині купили Віталія у Динамо за 20 мільйонів євро, підписавши контракт до 2026 року.


Найближчий матч Евертон проведе 8 лютого на виїзді проти Ньюкасла.