4 лютого 2022 12:07

​Чеферин: "В 2022 году европейский футбол останется единым и сильным"

Президент УЄФА Александер Чеферін поділився очікуваннями щодо майбутнього європейського футболу в щорічному звіті організації під назвою "Ландшафт європейського клубного футболу".

"Один з уроків останніх двох років полягає в тому, що тільки проявляючи солідарність і працюючи разом, європейський футбол може подолати такі екзистенціальні проблеми, як пандемія. Цей урок також був витягнутий з так званого проекту "Суперліги". Корисливим діям небагатьох, що помиляються, завадила єдність європейського футболу - вболівальників, клубів, гравців і національних асоціацій.

Цей звіт містить протверезні деталі постпандемічних проблем, які нас очікують, але він також ілюструє дивовижну міцність і стійкість європейського футболу з його єдиним підходом. Зрештою пандемія зробить нас тільки сильнішими.

Коронавірусна криза також показала, якою мірою футбол є частиною європейського життя. Для багатьох футбол став справжнім рятувальним колом. Я не буду робити сміливих прогнозів на майбутній рік, але скажу, що незалежно від того, залишиться пандемія або піде, європейський футбол в 2022 році залишиться сильним, стабільним і єдиним", — написав Александер Чеферін.