20 грудня 2005 11:14

Назван лучший футболист мира. Шевченко и Блохин голосовали за другого


Після визнання кращим гравцем Європи форвард іспанської "Барселони" бразилець Роналдінью отримав найвищу нагороду і у світовому футболі. У понеділок на гала-церемонії в Цюріху Роналдіньо офіційно визнаний ФІФА футболістом року. Роналдінью набрав 956 очок. На другій сходинці півзахисник "Челсі" Френк Леопард – 306 балів. Третє місце в ще одного гравця "Барселони" – камерунського нападаючого Самуеля Ето'о.

Форвард збірної України Андрій Шевченко набрав 153 бала і посів шосте місце.

До речі, у минулому році Роналдінью також був визнаний кращим гравцем світу за версією ФІФА.

Також помітимо, що кращий гравець світу за версією ФІФА визначається за результатами опитування головних тренерів національних збірних та капітанів команд. Цікаво, що коуч синьо-жовтих Олег Блохін поставив на перше місце гравця "Челсі" Френка Лемпарда, а на другу – Кака. Нинішній переможець Роналдінью за версією Блохіна має третє позицію.

Капітан збірної України Андрій Шевченко на першу сходинку поставив свого одноклубника Кака, на другу – Роналдінью та на третю ще одного гравця "Мілана" Александра Несту.

Кращою футболісткою світу названа німкеня Біргіт Прінц, а збірна Бразилії офіційно визнана ФІФА національною командою року.