2 грудня 2004 12:20

Андрей ВОРОНИН: "Нам нужно побеждать "Динамо" с любым счетом"


Наступного тижня київське "Динамо" проведе заключний матч у рамках групового турніру розіграшу Ліги чемпіонів. У підсумку гри киян із "Байєром" визначиться команда, що продовжить боротьбу в Кубку УЄФА та два клуби, які продовжать змагання у рамках Ліги чемпіонів. Перебіг змагань у найпрестижнішому клубному турнірі та виступ національної команди нашої держави стало темою розмови кореспондента "Газети" з українським легіонером "Байєра" Андрієм Вороніним.

- Матч проти "Реалу" залишив по собі лише позитивні спогади, - зазначив Андрій Воронін. - Ми зуміли здобути у напруженій боротьбі важливе для нас очко. Тепер усе залежить від результату гри у Леверкузені проти "Динамо". Перед грою з "королівським клубом" ми знали: якщо програємо, то потрібно було б вигравати у "динамівців" із рахунком 2:0. На щастя, зіграли внічию, і тепер нам із будь-яким рахунком необхідно перемагати "Динамо". Тож почуваємося трішки спокійніше. Звісно, я й інші гравці "Байєра" розуміємо, що гра не буде легкою. Вочевидь, підопічні Йожефа Сабо гратимуть від оборони, при цьому застосовуватимуть контр-випади. Ми готові до такого перебігу гри, хлопці переконані, що ми здолаємо "Динамо".

- Ви уже переглядали відеозапис гри киян із "Ромою"?

- Ні, ще не дивився. Думаю, дивитимемося цю гру за день або два до матчу.

- Як можна поясни нестабільну гру "Байєра"? Адже команда проводить один матч на високому рівні, а наступний може запросто провалити...

- Мені важко це пояснити. Можливо, у нашого наставника є відповідь на це питання, а я цього не знаю. Багато хто говорить, що причиною нестабільності є насичений ігровий графік. У нас 90% гравців змушенні грати всі матчі команди. На жаль, у нас не має рівноцінного другого складу. Цьогоріч ми дуже мало очок узяли у виїзних іграх. Багато хто ставить питання про відсутність стабільності у "Байєрі" - питають і фахівці, і журналісти. Навіть наш тренер не може дати однозначної, конкретної відповіді.

- Впродовж останнього часу ви демонструєте неабиякий прогрес. Можна сказати, що вдалою грою ви вже закріпили за собою місце в основному складі?

- Справді, нині набрав хорошу ігрову форму. Я одужав від травм, які переслідували мене певний час. Тренер, схоже, задоволений моїми діями на полі. Почав забивати голи, віддавати гольові передачі. Отож собою я задоволений. Звісно, сподіваюся, що у майбутньому прогресуватиму та надалі виходитиму на поле в основному складі. Для мене це дуже важливо. Я хочу остаточно закріпитися в Леверкузені та бути гравцем основного складу. Безумовно, хочу добиватися цілей і виконання завдань, які ставлять перед нами тренери.

- Стосовно матчу збірної України з турками, як ви гадаєте, що було визначальним у перемозі нашої команди - слабкість суперника чи потужна та злагоджена гра підопічних Олега Блохіна?

- Думаю, що причина криється не у слабкості збірної Туреччини, хоча цю гру не можна зарахувати до їхнього активу. Визначальним фактором стала воля до перемоги українців. В усіх матчах відбірного циклу ми демонстрували те, що команда може до останнього працювати на полі, всі 90 хвилин, і повністю віддаватися грі. У кожній грі ми прагнули лише перемоги. Безумовно, у нас з'явилася впевненість у власних силах і, виходячи на поле у Стамбулі, прагнули довести всім, що нічим не гірші за турків. Наші тренери грамотно пояснили, як потрібно грати. Ми на контратаці не погано провели цей матч і реалізували створенні моменти поблизу воріт суперника. Після двох пропущених голів, турки були просто шоковані. Загалом у них був один або два гострих моменти. Натомість у нас моментів було значно більше.

- Як ви сприйняли те, що Олег Блохін вирішив вас замінити у другому таймі?

- Бажання грати до останньої хвилини матчу є в кожного гравця. Звісно, тоді я теж хотів продовжити гру. Але це було рішення тренера, він вирішив мене замінити. З Блохіном ми бесідували про інцидент, що відбувся у Львові у матчі проти грузин. Тому, думаю, що з цим у нас більше проблем не буде. Відтак тренер вирішуватиме хто грає, а хто ні. Думаю, що за 62 хвилини, які я провів на полі, приніс користь команді та вніс свій вклад у перемогу збірної. Тренер мене замінив, проте не хотів би на цьому акцентувати увагу.

- Багато ЗМІ жваво сприйняли заяву Олега Блохіна про те, що він спробує вас підстригти напередодні матчу з турками. Вочевидь Олегу Володимировичу не вдалося здійснити свій намір...

- Олег Володимирович пожартував в одному з інтерв'ю, а українські журналісти це сприйняли всерйоз. До мене багато репортерів телефонували, також телефонували до Блохіна і розпитували про мою зачіску. Жодних розмов на цю тему з наставником збірної не було і не могло бути. Це просто жарт.

Гліб Ваколюк "Львівська газета"