4 вересня 2004 13:00

Павел ЯКОВЕНКО: "Я всегда настраиваю команду только на победу"


На обов’язкову післяматчову прес-конференцію старший тренер молодіжної збірної України прийшов не відразу, близька 20 хвилин команда проводила відновлювальну розминку. Безумовно наставник „молодіжки”, яка поступилася датським одноліткам 2:3 був не в доброму настрої, однак він поспілкувався з українськими журналістами, які прибули до міста Фарум. До вашої уваги повний текст прес-конференції:

- Перша половина зустрічі була не зовсім для нас вдалою. Суперник грав дома, з великим бажанням перемогти. У другому таймі гра вирівнялась, ми декілька раз мали можливість забити, однак були суттєві проблеми з реалізацією. Щодо, пенальті наприкінці зустрічі, то мені важко пояснити, як можна так грати рукою у власному штрафному майданчику.

- Психологічно команда була готова перемогти?

- Я завжди настроював команду тільки на перемогу, тому я упевняю вас, команда була готова.

- Чого ж тоді не вистачило?

- Реалізації створених моментів.

- Про що ви казали футболістам у перерві гри?

- Нічого особливого. Ввели деякі корективи, почали більш уважніше грати у центрі поля, нав’язали боротьбу супернику. Вважаю, що фізично ми також були готові до гри.

- Охарактеризуйте гру Богдана Шуста (голкіпер 1986 р.н. прим.ред)?

- Цього голкіпера я знаю дуже добре, вважаю що психологічно він трохи хвилювався. Але я був впевнений у ньому, тому що він чудово грав на фіналі ЧЄ-2004 U-19, де ми посіли третє місце. Якщо не в таких матчах використовувати таких гравців, то де?