24 травня 2004 13:12

"Днепр" строит современный стадион


Офіційна поїздка керівництва національної федерації, в тому числі президента ФФУ, члена Виконкому УЄФА Григорія Суркіса видалася досить насиченою. У Дніпропетровському аеропорту делегацію ФФУ зустрічали хлібом-сіллю, а керівництво обласної виконавчої влади та міста привітало Григорія Суркіса з обранням на почесну посаду. „Ваше обрання до складу вищої виконавчої влади європейського футболу є визнанням всього українського футболу в цілому. Вашу заслугу в цьому важко переоцінити”, - підкреслив Володимир Яцуба, голова Облдержадміністрації Дніпропетровщини.

Окрім участі у розширеному засіданні Ради регіонів, що проходило у Театрі ім.. Горького та календарному матчі чемпіонату України „Дніпро” – „Динамо” керівники ФФУ взяли участь у презентації проекту ультрасучасного стадіону, що буде збудовано в найближчі два - два з половиною роки у центрі міста. Він знаходитиметься на місці існуючого стадіону „Металург”, а будувати фірма „HOCHTIEF”що є одним з найкрупніших будівельних концернів світу і будувала стадіони футбольним клубам „Борусії” з Дортмунда та Менхенгладбах. Орієнтовна вартість проекту 25 млн. євро, який фінансуватиме ФК „Дніпро”. Стадіон вміщуватиме 31 000 глядачів і відповідатиме вимогам УЄФА.

Зважаючи на те, що Дніпропетровськ включено до списку міст, що можуть приймати фінальну частину Євро-2012, цей стадіон буде для нас знахідкою. Перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко пообіцяв надати проектантам всі необхідні папери з вимогами до спортивних будівель системи Атестації футбольних клубів по критеріям, які передбачають передовий досвід.