18 вересня 2003 11:36

Григорий СУРКИС: "Результат по игре"


Наскільки вам сподобалася гра?

Я вважаю, що ми можемо бути переконані, що й результат по грі і матч сподобався. Мабуть, ви поділяєте мою точку зору. Я вважаю, що старт дуже пристойний. Ніхто не очікував від цього поєдинку легкої прогулянки, так воно і сталося. Я думаю що Михайличенко у цій грі вгадав із замінами. Іноді навіть великим тренерам не завжди вдається, шляхом замін внести щось свіже у гру. Заміни були доцільними, вийшов на легкості Рінкон, який поставив дві крапки у цьому матчі. Гра мені дуже сподобалася.

"Динамо" і "Локомотив" приблизно рівні за класом команди. В "Арсеналу" та "Інтера" склад посильніше...?

На сьогоднішній день ми не повинні, я думаю, орієнтуватися по сьогоднішньому матчу тому, що навіть такий гранд як "Арсенал" програв "Інтеру" вдома з рахунком 0:3. Це є свідченням того, що на сьогоднішній момент, навіть, рідне поле не є вирішальним фактором з точки зору переможених та перемоги. Мабуть, нам відповідь дадуть наші тренери. Саме 30-го вересня Михайличенко повинен буде обрати тактику на виїздну гру у Мілані, щоб пересвідчитися у тому, що він трохи більше ніж за рік зумів набратися досвіду, команда повірила тренеру, а тренер довіряє своїм гравцям. Складається таке враження, що київське "Динамо" у єврокубках з кожним матчем прогресує, у мене таке враження. Більш того, на тлі гри нашої національної збірної – це ще одне свідчення, що незалежно від того, що у київському "Динамо" та донецькому "Шахтарі" є чимало легіонерів, саме організація та структура гри є вирішальною на футбольному полі. На мій погляд – це вже очевидно. І впевнений, що наступному тренеру у тому числі національної збірної, коли гравці наших грандів будуть додавати від матчу до матчу, і якщо тренер буде виховувати у гравців дух переможців і вони будуть рухатися по полю як сьогодні гравці київського "Динамо" – у нас є всі шанси, щоб створити у майбутньому пристойну національну збірну. Всі мої думки нині направлені на кандидатуру саме тренера, що зміг би продемонструвати великий потенціал українського футболу.

В Інтернеті багато ходить чуток....

Ви знаєте, я веду дуже багато переговорів. Давайте сьогодні не будемо називати конкретних прізвищ. Вже у найближчу неділю ви будете знати ту людину, яка поведе нашу збірну до перемог у наступному відборі до ЧС-2006. І я впевнений, що ця кандидатура буде призначена Виконкомом на наступному тижні. І ви будете свідками історичного моменту в українському футболі.