11 вересня 2003 14:13

Испания - Украина. Послематчевая пресс-конференция


Леонід Буряк, головний тренер збірної України:

Мені тяжко сказати, щось після цієї гри. Гра була як для іспанців так і для команди України дуже тяжкою. Я думаю, що у першу чергу, ми повинні подякувати футболістам. Для нас другі матчі завжди тяжко даються. Я думаю все, що ми втратили, я думаю матчі у Вірменії, Північною Ірландією, все одно би все вирішувалося тут в Іспанії.

Я думаю з точки зору гри - ми задоволені, а по результату - ми звичайно, програли. Варто зазначити, що в індивідуальній майстерності чи не кожен гравець збірної Іспанії перевершував наших футболістів. Але тих моментів, які створили гравці збірної – вистачило не на одну б гру.

Ви не зуміли нейтралізувати Рауля?

Ми з цим завданням виходили на гру. Федоров опікав Торреса, а Попов Рауля. Але Попов більш за все порвав м`яз і не зміг продовжувати гру. Ми перебудувалися, і за Рауля відповідав Тимощук.

Чому наша збіра так не грала раніше? Справа у настрої?

Я на це питання частично відповідав. Ми не можемо говорити по товариські ігри, а лише про відбіркові. Є клуби, є пріоритет клубів, і той жорсткий графік, який присутній у нашій лізі... До того ж м збираємося не в оптимальному складі, окрім того гравці київського “Динамо” та донецького “Шахтаря” вирішують проблеми у своїх клубах. Але коли наші гравці зібрані,не втомлені, вони можуть приподнести будь-який приємний сюрприз.

Судячи з останнього Виконкому ФФУ – це ваша остання гра у збірній? Що ви плануєте надалі Чому збірна не може досягти результатів?

На це питання важко відповісти. Ми повернемося додому, зустрінемося, обговоримо все. У мене закінчується контракт. Я не знаю де я буду працювати чи в Україні, чи закордоном – це моє особисте. А на цю тему з президентом ФФУ ще не говорив. Я хочу подякувати всім, вибачитися тому, що справу ми не зробили, і якась незадоволеність результатом і у вас і у нас. Я хочу, щоб ми відкинули всі емоції і підійшли до цього питання більш професіонально. Ще хочу раз подякувати футболістам, у грі з такою сильною командою як Іспанія ми не втратили обличчя. Я думаю, що ми були ближче до перемоги ніж іспанці.

Іньякі Саєс, головний тренер збірної Іспанії:

Перш за все, вболівальники Ельче проявили себе як справжні вболівальники збірної. Підтримували команду, зробили, все на що розраховувала команда. Що стосується результат матчу, то це була одна з тих зустрічей яка була наповнена емоціями та хвилюванням. Ініціатива переходила від однієї сторони до іншої. І незважаючи на результат матчу 2:1 на користь Іспанії, ми зрозуміли, що зустрілися з гідним суперником.

Які у вас враження від гри збірної Іспанії?

Дуже тяжкі. Я на лаві тренерів дуже переживав, і мені було доволі тяжко. У мене склалося таке враження, що українська команда створило набагато більше моментів, ніж будь-яка інша команда з якою ми грали до цього...

Як вплинув на гру зі збірної Іспанії, той фактор, що чемпіонат Іспанії лише нещодавно розпочався. І в якій формі перебувають гравці збірної “Реала” які у міжсезоння переважно займалися тим, що заробляли гроші?

Я думаю ніяк не вплинув. Тому, що кожний гравець провів у своїй команді підготовку. Рауль ще раз показав, що його змінювати не можна.