14 жовтня 2024 23:42
2

Україна - Чехія 1:1. Ліга націй. Звіт про матч. Уникнули поразки, але залишилися аутсайдерами

У матчі 4-го туру Ліги націй збірна України зустрічалася з Чехією, якій понад місяць тому в рамках цього ж турніру поступилася 2:3.


Сьогодні головний тренер нашої команди Сергій Ребров удався всього до однієї зміни в стартовому складі, поставивши в опорну зону Степаненка, а не Калюжного. Загалом, стартовий склад мав такий вигляд: Трубін – Конопля, Таловєров, Забарний, Матвієнко – Степаненко, Шапаренко, Судаков, Гуцуляк, Мудрик – Довбик.


Старт поєдинку був жвавим від «синьо-жовтих». На 5-й хвилині Мудрик здійснив рейд лівим флангом і прострілив на Шапаренка, проте Микола з вигідної позиції пробив дуже неточно. Майже одразу гості перехопили перевагу і відповіли не менш гострою пристрілкою від Цоуфала, після якої Трубін не без пожежі врятував. Згодом ще була спроба від Черни, яка аналогічно успіхом не увінчалася.


На жаль, на 18-й хвилині підопічні Івана Гашека все ж забили. Після подачі кутового м’яч вилетів за межі штрафного майданчика і долетів до Черва, який потужно вистрілив у напрямку ближнього кута. Трубін провів ігровий снаряд лише поглядом – 0:1. Що іще страшніше, в момент розіграшу стандарту Гуцуляк зіштовхнувся зі Соучеком і не зміг продовжити гру. Олексія в лячному стані винесли з поля на ношах, а його замінив Зубков.


Після пропущеного м’яча українці провели стрімку атаку, яка завершилася небезпечним прострілом від Коноплі – без адресата. Пізніше були спроби від Матвієнка та Мудрика – в обох випадках без успіху. Чехія, свою чергою, теж огризалася, відповівши ударами від Черни та Черва – теж невлучно.


Словом, більше голів до перерви не було, відтак на 15-хвилинний відпочинок команди пішли за мінімальної переваги гостей. Хоча вже у компенсований час м’яч встиг вдруге побувати у воротах Трубіна після того, як Вітік вдало зіграв на добиванні. Втім, на щастя для нас, гол справедливо скасували через положення поза грою.


На початку 2-го тайму збірна України швидко зрівняла рахунок. На 50-й хвилині після закидання на Коноплю Крейчі зіграв рукою в карній зоні, після чого рефері призначив пенальті. До м’яча підійшов Довбик, який холоднокровно розвів м’яч та голкіпера Коваржа по різних кутах і вирушив у обійми партнерів святкувати взяття воріт – 1:1.


Після забитого м’яча підопічні Сергія Реброва, будучи окриленими успіхом, заграли першим номером. Українці почали більше атакувати за суперника, чинячи тиск на його оборону, однак вдавалося відверто мало. На тлі компактного захисту чеської команди пригадати бодай якийсь небезпечний удар було складно. Щодо гостей, то вони довго не могли похизуватися і цим.


Як тільки-но минула 70-та хвилина, колективи заграли у відкритий футбол на зустрічних курсах. На 77-й хвилині момент біля наших воріт мав Климент, однак Трубін зіграв надійно. «Синьо-жовті» відповіли за 3 хвилини сильним ударом зі штрафного від Зубкова – Коварж здійснив сейв. Далі здалеку по черзі пробивали Яремчук та Матвієнко – обидва поцілили неточно.


Володіючи перевагою більшу частину 2-го тайму, збірна України зуміла забити лише одного разу. Враховуючи це, поєдинок завершився внічию з рахунком 1:1, внаслідок чого команда Сергія Реброва залишається аутсайдером квартету…

Гуцуляку здоровя
Таловеров на диво нормально зіграв.
Мудрик явно трохи голову прочистив собі,ці 2 матчі гарно зіграв.
Забарний і Судак на рівні своєму.
Довбик загублелий в такій грі.
Зубков як вінгер який мав би небезпеку створювати 0. Назаренко би краще випустили.
Калюжний дупу Матвієнки спас.
А так поки ми йдемо в лігу С.
80 хвилин ми грали в меншості 10 на 11. Довбик чи був на полі чи не був. Жодного разу не пересік свою половину поля для захисту і нічого не створив біля воріт чехів. Яремчук повинен грати зі старту.