1 вересня 2024 17:31
1

"Динамо" - ЛНЗ 1:0. Звіт про матч. Одного м'яча Ярмоленка виявилося достатньо

«Динамо» у матчі 5-го туру Української Прем’єр-ліги приймало в рідних стінах ЛНЗ.


Наставник «біло-синіх» Олександр Шовковський вдався до часткової ротації на цю гру. Найбільше уваги було до півзахисника Валентина Рубчинського, який дебютував за киян, і одразу в старті. Загалом, господарі вийшли на поєдинок в такому складі: Бущан - Тимчик, Біловар, Михавко, Дубінчак - Бражко, Рубчинський, Піхальонок, Ярмоленко, Кабаєв – Ванат.


Київська команда доволі активно почала гру. На 4-й хвилині здалеку стріляв Тимчик – кіпер гостей був на місці. Згодом на ударній позиції опинився Рубчинський, але після його удару ігровий снаряд полетів над воротами. Гості з Черкас відповіли спробою від Пасіча на 12-й хвилині – аналогічно неточно.


На 19-й хвилині динамівці отримали чудову нагоду вийти вперед – вони заробили пенальті. Саліху збив Піхальонка в штрафному майданчику, внаслідок чого арбітр вказав на позначку. Виконувати вирок рефері взявся Ярмоленко, котрий бездоганно пробив у верхній правий кут воріт та вивів «біло-синіх» вперед – 1:0.


Буквально за 4 хвилин м’яч вдруге опинився у воротах черкаської команди. Тимчик вивів Ваната на рандеву з Кучеренком, голкіпер здійснив сейв, але Ярмоленко вдало зіграв на добиванні й, здавалося, оформив дубль. Попри це, в ситуацію втрутився ВАР. Після перегляду повтору суддівська бригада зафіксувала офсайд у момент пасу на Владислава, тож гол не зарахували.


«Біло-сині» продовжували діяти першим номером. На 33-й хвилині Піхальонок зрячою передачею знайшов Ваната, після чого Владислав підступно пробив у напрямку лівого кута – повз ціль. Ще за 7 хвилин з меж штрафного майданчика стріляв сам Піхальонок, однак Кучеренко був на місці. Той же Піхальонок незадовго до перерви вдався до ще одного дальнього удару, але зробив це також невлучно.


На старті 2-го тайму підопічні Олександра Шовковського надалі володіли ініціативою, але атакували вже менш активно. На 52-й хвилині Ярмоленко вкотре спробував застати Кучеренка зненацька своїм ударом – кіпер відіграв надійно. Спроби Ваната і Бражка також успіхом не увінчалися. А на 72-й хвилині Ярмоленко завершував атаку другим темпом з меж штрафного майданчика, але постріл йому відверто не вдався – значно вище воріт.


ЛНЗ теж на втрачав надій врятуватися. На 74-й хвилині дальній удар виконав Яшарі, однак ігровий снаряд полетів неточно. Кияни відповіли двома спробами від Волошина в заключну 10-хвилинку, які проблемою для Кучеренка не стали.


Відверто кажучи, на останніх хвилинах зустрічі динамівці були ближчими до 2-го м’яча, ніж ЛНЗ до нічиєї. На 87-й хвилині забивати міг Піхальонок, який виходив фактично віч-на-віч з Кучеренком, але програв дуель голкіперу. Попри це, навіть мінімальної переваги київській команді вистачило для перемоги. У підсумку, 1:0.

Всех с победой! Результат хороший, игра нормальная, а вот реализация... Если посмотреть созданные моменты, то там наверное Рекорд будет...