21 серпня 2024 23:57

"Динамо" – "Зальцбург" 0:2. Звіт про матч. Австрійці виявилися сильнішими

У першому матчі плей-офф раунду кваліфікації Ліги чемпіонів "Динамо" у Любліні приймало "Зальцбург".


Стартовий склад не підніс якихось несподіванок. Тренерський штаб зробив ставку на всіх найсильніших футболістів на даний момент. Питання викликала лише позиція лівого захисника, але оскільки в останньому матчі проти "Карпат" грав Вівчаренко, то сьогодні вийшов Дубінчак.


Погода в Любліні цього вечора залишала бажати кращого. Команди вийшли на поле під зливою, що не могло не позначатися на грі тією чи іншою мірою. За перші сім хвилин на рівному місці встиг послизнутися Караваєв, Кабаєв у ході контратаки киян втратив м'яч частково через мокрий газон, а Ярмоленко, який вийшов на ударну позицію, невдало пішов у обіграш на двох опонентів.


Втім, незважаючи на кліматичні умови, і кияни, і австрійці показували хороші швидкості і легко переходили середину поля, не збиваючись на тривалий розіграш м'яча.


На старті активнішим в атаці було "Динамо", але десь близько 15-ї хвилини "Зальцбург" почав перехоплювати ініціативу і частіше доходив до підступів штрафного майданчика Бущана. Щоправда, воротам Георгія гості не загрожували.


Однак усе потім знову змінилося. "Біло-сині" проводили досить гострі атаки - не вистачало якісного останнього пасу і, як наслідок, завершення.


На 26-й хвилині "Зальцбург" провів вимушену заміну. Замість Терзича, який отримав травму, вийшов ван ден Бремпт. "Динамо" тим часом створило два непогані напівмоменти. Ярмоленко вибігав вiч-на-вiч з Бласвіхом, але кіпер виявився першим на м'ячі. Потім Ванат опинився перед воротами та пробив у захисника.


Не забиваєш ти, забивають тобі. Це футбольне правило спрацювало на 29-й хвилині. Нене скористався коридором у центрі оборони "Динамо", вбіг у штрафний майданчик і відправив м'яч у сітку повз Бущана.


Далі вболівальники киян пережили ще два неприємні епізоди. Спочатку Йео проскочив у штрафний майданчик, але з хорошої позиції послав м'яч у бік від воріт. Потім здалеку вистрілив К'єргор - Бущан перевів м'яч через поперечину на кутовий.


На 36-й хвилині Караваєв несподівано опинився на вістрі атаки "Динамо" та непогано пробив у напрямку ближнього кута. За підсумками в ціль Олександр не влучив, а якби і влучив, то гол не був би зарахований через офсайд у динамівця.


На початку другого тайму кияни зазнали ще одного удару. Бущан впорався з ударом Йео, якому на добиванні з порушенням правил завадив зіграти Караваєв. Оскільки епізод стався у штрафному майданчику, то суддя призначив пенальті, а К'єргор його реалізував - 0:2.

Відроджувати інтригу мав Ярмоленко. На 51-й хвилині Андрій завершував стрімку контратаку "біло-синіх" і практично з лінії воротарського майданчика запустив м'яч над поперечиною. Практично на таку саму позицію після різаної передачі шведою від Ярмоленка виходив Ванат, проте пробити не встиг. Постелитись у підкаті встиг захисник.

Потім нагадав про себе Шапаренко. Микола непогано приклався по м'ячу з 20-ти метрів - круглий прилетiв до рук голкіпера. "Зальцбург" на 57-й хвилині міг втретє засмутити Бущана. Глух у дотик пробивав після передачі від лицьової лінії, але Георгій продемонстрував чудеса реакції та врятував свою команду.

На 64-й хвилині Шовковський провів подвійну заміну. Замість Ярмоленка очікувано у гру вступив Волошин, а ось Бражко несподівано поступився місцем на полі Михайленку. Динамівці непогано вибігали в атаки, ось тільки до взяття воріт близькі не були.


Тренерський штаб зробив ще дві заміни. Замість Караваєва вийшов Тимчик, замість Ваната - Брагару. Саме у Максима був гарний момент, щоб відіграти один м'яч. Хавбек відгукнувся на навіс Шапаренка на дальню штангу, але зовсiм трохи не дотягнувся до круглого.


На 83-й хвилині "Динамо" знову не пощастило. Попов головою замикав подачу з кутового та пробив у штангу. Буквально одразу після цього киян пробачив Капальдо, запустивши м'яч повз створ у вбивчій позиції. Через 4 хвилини той же Капальдо з літа пробив над поперечиною.


Наприкінці зустрічі на поле вийшов Супряга, який замінив Кабаєва. На жаль, у час, що залишився до фінального свистка, киянам так і не вдалося забити хоча б один м'яч, хоча такий шанс на 90+4-й хвилині мав Шапаренко, який пробив прямо у Бласвіха. Матч-відповідь в Австрії обіцяє бути для "Динамо" вкрай важким.