17 серпня 2024 19:55
1

"Карпати" – "Динамо" 1:3. Звіт про матч. Заслужені три очки за непростого перебігу поєдинку

У 3-му турі Прем'єр-ліги "Динамо" через п'ять років знову зустрічалося з "Карпатами".


Як і передбачалося, після матчу з "Рейнджерс" тренерський штаб киян провів ротацію складу. Причому зміни торкнулися одразу семи позицій. Вівчаренко замінив Дубінчака на лівому фланзі оборони, Тимчик - Караваєва на правому, Біловар замість Попова вийшов у центрі оборони у пару до Михавка.


Повністю видозмінилася середня лінія. З перших хвилин на поле вийшли Андрієвський, Лонвейк та Пихальонок. На правому фланзі півзахисту Волошин змінив Ярмоленка. Таким чином, з тих, хто виходив у старті "Динамо" проти "Рейнджерс", залишилися лише Бущан, Михавко, Кабаєв і Ванат.


Вже на 42-й секунді господарі шокували киян швидким голом після простої, але ефективної комбінації. Підлепенець опинився з м'ячем на правому краю штрафного майданчика "Динамо", пішов від Вівчаренка і прострілив на лінію воротарської, куди набіг Очеретько і ударом у дотик змусив капітулювати Бущана.


Динамівці відповіли пострілом Пихальонка з 22-х метрів. Вийшло непогано, але не так, як у матчі з "Рейнджерс". М'яч пролетів над поперечиною воріт Кемкіна, який для підстраховки все-таки вирішив підняти руку. У наступній атаці "біло-синіх" кіпер "Карпат" впорався із прострілом від Вівчаренка.


На 10-й хвилині Пихальонок знову вирішив пробити здалеку. Цього разу хавбек "Динамо" цілився в дальню дев'ятку і класно закручував м'яч по траєкторії, що йде від Кемкіна, однак йому знову трохи не вистачило точності. Перед цим епізодом у боротьбі із захисником у чужому штрафному майданчику впав Кабаєв, але арбітр вважав, що порушення правил не було.

З третьої спроби Пихальонок все ж таки відправив м'яч у сітку. На 23-й хвилині Олександр отримав передачу від Волошина і пробив з лівої з тієї ж позиції, що і в попередніх двох випадках. М'яч після рикошету від Бабогла перелетів голкіпера "Карпат" – 1:1.


Потім два моменти мав Ванат. В обох випадках форвард "Динамо" виходив віч-на-віч з Кемкіним, але обидва рази воротар львів'ян виходив переможцем із ближньої дуелі. У другому епізоді Ванату після спроби обіграшу кіпера вдалося відпасувати під удар Андрієвському, який пробив повз порожній кут.


Незважаючи на те, що практично весь перший тайм кияни володіли ігровою ініціативою та контролювали м'яч, більше одного гола забити їм не вдалося, хоча моменти для цього були. На перерву команди пішли за нічийного рахунку.


На другий тайм у "Динамо" вийшов Шапаренко. Вiн замінив інертного Лонвейка, який у перші 45 хвилин запам'ятався лише неточним ударом із гарної позиції. Щойно вступивши в гру, Микола заробив небезпечний штрафний, але влучив у збудовану суперником у стінку.

На 58-й хвилині комбінація Пихальонок-Шапаренко-Ванат завершилася виходом Владислава віч-на-віч з Кемкіним і точним ударом у дальній кут у протихід голкіперу "Карпат". Через три хвилини "Динамо" вийшло в контратаку два в два, Ванат був зобов'язаний віддавати точну передачу на Шапаренка, перед яким залишалися лише ворота з Кемкіним, проте Баблогло встиг підставити ногу під м'яч і вберегти свою команду від неприємностей.


Львів'яни огризнулися на 70-й хвилині. Після подачі Кузика з лівого флангу м'яч через голови захисників "Динамо" долетів до Стеніо, той встиг зупинити круглого та підробити його під удар низом – Бущан зумiв скластися та виручити киян.


На 78-й хвилині Очеретько увійшов до штрафного майданчика киян, побачив перед своїм обличчям руку Андрієвського і вирішив звалитися на газон, зображуючи пекельні муки. Копієвський звернувся до VAR і не побачив нічого кримінального у діях динамівця. А Очеретько за підсумком ще й отримав жовту картку.


Після цього "Карпатам" вдалося забити зусиллями Устименка, щоправда, гол під обурення трибун не зарахували через очевидний офсайд у гравця львів'ян. Наприкінці зустрічі господарі великими силами пішли вперед у спробі врятуватися від поразки та напоролися на контратаку "Динамо", внаслідок якої Ярмоленко вибігав на побачення з Кемкіним і був збитий кіпером "Карпат". Арбітр без роздумів призначив 11-метрвий, впевнено реалізований Андрієм. 3:1 – вольова перемога команди Шовковського.

Биловар фул тайм - каши не испортил. Молоток.