6 серпня 2024 22:57
7

"Динамо" – "Рейнджерс" 1:1. Звіт про матч. Перемога була так близько...

У першому матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів "Динамо" у Любліні зустрічалось із "Рейнджерс".

Стартовий склад киян на гру проти шотландців набув не зовсім звичного вигляду. Замість Дячука, що травмувався, тренерський штаб вирішив поставити в пару до Попова не Біловара чи Себальйоса, а Михавка.


Також з перших хвилин на поле вийшов Пiхальонок, тоді як зайвим зі звичної трійки центральних півзахисників виявився Буяльський, який посів місце на лаві запасних.


На третій хвилині зустрічі атака "Рейнджерс" завершилася неприємним ударом Лоуренса з лінії штрафного майданчика, який не зовсім вдало відбив Бущан. М'яч відскочив до Дессерса, але той другим темпом пробив надто слабко і прямо до рук кіперу "Динамо".


Відповідь киян була після стандарту. Шапаренко навісив із кутового, Попов виграв другий поверх і переадресував круглого далі на Бражка, чий удар головою припав над воротами.


Загалом на стартовому відрізку гри "Рейнджерс" трохи більше володів ігровою ініціативою, намагаючись вантажити м'яч у штрафний майданчик киян у розрахунку на силову боротьбу, але особливих успіхів, окрім двох гострих епізодів, не мав.


А ось на 17-й хвилині вилазка динамівців до володінь гостей завершилася потужним ударом з 22-х метрів від Вівчаренка та сейвом Батленда. Ванат, який виявився першим на добиванні, головою відправив м'яч у сітку. На жаль, гол не було зараховано через офсайд.


Не менш небезпечним став момент шотландців на 21-й хвилині Маккаусланд з-за меж штрафного майданчика з лівої закручував м'яч у дальній кут і влучив у штангу. Пiхальонок у схожій атаці показав, що вміє бити не гірше – Батленд перевів його постріл на кутовий.


Після цього на полі побільшало боротьби і стало менше моментів. Трохи розрядив обстановку удар Караваєва над перекладиною. Набагато краще зіграв Олександр на 37-й хвилині. Захисник "Динамо" підібрав м'яч на правому фланзі, обіграв опонента, і віддав передачу на хід Ванату, який від лицьової лінії прострілив уздовж воротарського майданчика на Ярмоленка, і Андрій у дотик розстрлiляв у порожні ворота - 1:0.


Наприкінці першого тайму шотландці ледь не забили. Дессерс із кількох метрів головою замикав навіс зі штрафного, але Бущан зреагував на удар практично впритул. Вже після того, як епізод був відіграний, виявилося, що у гостей було положення поза грою. На перерву "Динамо" пішло з перевагою у рахунку.

Другий тайм розпочався для киян не надто приємно. На 53-й хвилині забійний момент упустив Дессерс. Нападник "Рейнджерс" головою замикав подачу Жефте з лівого флангу, але Бущан дивом зреагував і дотянувся до м'яча, що летів у дальній кут. Кияни у відповідь провели кілька гострих атак, щоправда, до завершення не дійшло.

Потихеньку кияни стали більше грати на утримання рахунку, зосередившись на контратаках. Ну а шотландці особливо нічого не могли запропонувати "біло-синім", крім нескінченних навісів у штрафний майданчик. Згодом у гру вступили Лонвейк, Буяльський, Волошин та Брагару.


На 84-й хвилині гості захопилися позиційною атакою великими силами, зрештою втратили м'яч і пропустили контрвипад "Динамо". На ударну позицію зрештою виводили Брагару, але той завозився я м'ячем і свій момент втратив.


Коли компенсований час добігав кінця, і все йшло до мінімальної перемоги "Динамо", шотландці зрівняли рахунок. На 90+4-й хвилині Черни виконав простріл з правого флангу, Попов не зумів утримати Дессерса, і той зблизька пробив повз Бущана. 1:1.

а где Диалло?
даже после этой неудачи все равно есть чувство что пройдем ну не такое унылое динамо как в том году-так что пройдём
Олег Кузнэцов, який добре знаэ шотландський футбол, прогнозував, що шанси 70:30 на користь Динамо. Чи не варто йому вибачитися за отаку недооцынку Рейнджерса?
Дуже складний, бойовий матч, але з шотландцями по іншому й не могло бути. Рейнджери нічого особливого не показали, типові брити, яких можна проходити. Дуже шкода так втрачати таку близьку перемогу. Дуже складний матч у фізичному плані, тому й не дивно що весь півзахист здох до середини другого тайму. З тих хто вийшов на заміну, ніхто не став рівноцінною бойовою одиницею, тому і вийшов такий змазаний кінець тайму
Хочу відмітити Михавка, з помилками, але емоційно стабільний, не програвав боротьбу, дуже схожий на Забарного.
Досі не можу зрозуміти чим Вівчаренко кращий за Дубінчака???
Сховати
Cossack 1927, якби Михавко зняв той мяч (дострибнув) був би гравцем матчу, але і так він досить сильно відіграв, якщо брати до уваги, що йому 18.
Это уже проклятие какое-то, бич, карма.... Пропускать на последних секундах добавленного времени. После этого начинаешь немного верить в потусторонние силы.
Весь другий тайм грали на утримання рахунку. Це ще радянська хвороба наших команд. Якби у захисті був Забарний. Миколенко, Сидорчук, то проти такого Рейнджерс можна тримати мяч, а зелений Михавко не міг витримати такий тиск. З такою грою в Лігу Європи, хоча й там з групи не вийдуть.