17 червня 2024 17:53
11

Румунія - Україна 3:0. Євро-2024. Звіт про матч. Ганебно та безхарактерно

Збірна України розпочала свій шлях на Євро-2024 матчем проти Румунії. Головний тренер «синьо-жовтих» Сергій Ребров обрав достатньо прогнозований склад на гру. У воротах вийшов Лунін, у центрі оборони – Забарний та Матвієнко, а на флангах захисту – Конопля та Зінченко. У середині поля з’явився трикутник Степаненко-Судаков-Шапаренко. На флангах атаки місце у старті отримали Циганков та Мудрик. На вістрі атаки вийшов український «Пічічі» Артем Довбик.


Наша команда дуже жваво почала гру і вже на 1-й хвилині провела перспективну атаку лівим флангом, але вона завершилася неточним пасом Мудрика. Суперник обрав контратакувальну стратегію, шукаючи щастя саме таким чином. На 8-й хвилині їм вдалося перше підібратися до воріт української команди, після чого Коман пробив у руки Луніну.


Після активного старту гра заспокоїлася. Збірна України забрала м’яч під контроль і намагалася будувати позиційні атаки, однак проти масованої румунської оборони було непросто. На 22-й хвилині Довбик непогано приклався здалеку, але після його удару м’яч полетів вище воріт.


Незважаючи на це, першими у матчі забили румуни. На 29-й хвилині Лунін після пасу від Матвієнка обрізався при передачі, віддавши прямо на суперника. Ман отримав м’яч і віддав на вільного Станчу, а той з-за меж штрафного майданчика пробив у самісіньку дев’ятку – 0:1.


Пропустивши м’яч, збірна України спробувала заграти активніше, проте довести свої атаки бодай до удару їм не вдавалося (за весь перший тайм підопічні Сергія Реброва жодного разу не пробили у площину). Румунія, своєю чергою, достатньо гостро огризалася і ще до перерви цілком могла подвоїти перевагу. На 38-й хвилині Ман, пробиваючи з правого флангу, за допомогою рикошету ледь не забив – м’яч полетів поруч зі стійкою. Буквально за мить Станчу майже забив гол-шедевр прямим удар з кутового – українців врятувала поперечка. Зрештою, на перерву команди пішли з мінімальною перевагою трикольорових.


На початку 2-го тайму команди обмінялися дальніми ударами від Комана й Судакова – обидва пробили неточно. На пристрілці Георгія хоч якийсь позитив закінчився. На 53-й хвилині Румунія вибігла в чергову атаку, внаслідок якої м’яч відскочив до Развана Маріна, той завдав дальнього удару, а Лунін проспав і пропустив – 0:2.


Не встигла наша збірна оговтатися від другого пропущеного м’яча, як за 4 хвилини пропустила втретє. Після розіграшу кутового, який виник внаслідок сейву Луніну, Ман безперешкодно втік від Мудрика і Шапаренка, прострілив у центр штрафного майданчика, а Дрегуш замкнув цей пас і довів рахунок до розгромного – 0:3.


А що збірна України? Яскраво описує гру нашої команди той факт, що вперше вона пробила у площину воріт аж на 77-й хвилині – із ударом Судакова впорався голкіпер. На 84-й Мудрик міг забивати, опинившись на ударній позиції після передачі Довбика, але пробив повз ближній кут. А вже у компенсований час Яремчук влучив у поперечку, а Мудрик безрезультатно потривожив воротаря дальнім ударом.


І на цьому все – на більше «синьо-жовті» не спромоглися, тож у підсумку безхарактерно програли у першій грі на Євро з рахунком 0:3.

Зараз тільки пригадуються передматчеві дзвіночки. Забарний казав про деяких гравців в збірній з легковажним відношенням. Яремчук говорив, давайте не будемо говорити, а будемо робити. Але де там, всі були зайняті роздумами яке для нас місце в групі краще, перше чи друге...
Я ще ображався на Анчелотті... Мудрий і розумний тренер, засунув Луніна в запас і правильно зробив, о то вже 2 зірки засяяли в нього, одна в сраці, а друга в лобі. Надіюсь далі буде стояти Трубін або Бущан.
Світла сторона у відключенні світла: не подивився ОЦЕ
Хто лев матчу?
Сховати
alex80, Мудрик.
Донецькі рулять!Ребров vs Ахметов і його підопічні зробили гру.Молодці!!!
Ганьба!
Результат гри ''цінників'' Ахметова...тупо ніякі...та ще й в кожній ланці від захисту до атаки!Невже немає альтернативи?!!
Після такої гри одразу згадую євро 2016..схожа гра... безхребетна та й ще в 4-й матч збірної без забитих м'ячів на турнірі з 2016 року....сумно і якось соромно програвати циганам
Сховати
Артём, Ви ще згадайте що атмосфера у тій збірній була повний кал...

Динамівці окремо, шахта окремо, команди не було, покійного Фоменко фактично усунули, а керував збірною Шева по протекції ахметваського УАФ. Взяли лівих пасажирів замість Кравця та Гусева
Позор всім , гравцям і тренерам ,і ще й транслятору.
Виправдань немає .