11 червня 2024 20:56

Молдова – Україна 0:4. Звіт про матч. Яскрава перемога перед стартом ЄВРО

У третьому контрольному матчі в рамках підготовки до ЄВРО-2024 збірна України у Кишинiві зустрічалася із Молдовою.


Як і передбачалося, тренерський штаб жовто-синіх обрав стартовий склад, близький до основного. У ньому знайшлося місце динамівцю Шапаренку, тоді як Довбик залишився у запасі, а з перших хвилин на поле вийшов Яремчук.

Поява в основі форварда "Валенсії" виправдала себе вже на 2-й хвилині зустрічі. Яремчук скористався передачею з глибини поля, після якої м'яч перелетів через молдавських захисників і потужним ударом з льоту відправив круглого під поперечину. Гол певною мірою вийшов курйозним, але рахунок тим не менш став 1:0 на користь українців.

У перші десять хвилин ігрову перевагу мала наша національна команда, тоді як господарі лише в один короткий проміжок часу спробували використати високий пресинг. Не досягши успіху, молдавани повернулися до оборонного футболу на своїй половині поля.


Крім голу, збірна України біля воріт Райляна створила не так вже й багато. На 15-й хвилині Степаненко приклався по м'ячу з дальньої дистанції. Вийшло невдало - круглий пролетів над поперечиною і потрапив на трибуни.


А ось на 20-й хвилині гарний момент мав Яремчук. Роман отримав передачу у штрафний майданчик від Циганкова і пробивав у ближній кут, однак Райлян зіграв надійно і відбив щільний удар українця на кутовий.


У першому таймі для України не обійшлося без проблем. Миколенко отримав травму, через яку не зміг продовжити гру і на 30-й хвилині був замінений на Зінченка. Тим часом воротам Молдови загрожували спочатку Матвієнко, а згодом Шапаренко. Перший завдав неточного удару головою після навісу з кутового, другий з хорошої позиції послав м'яч прямо в руки голкіперу.


І все ж таки незадовго до перерви жовто-сині організували друге взяття воріт молдаван. На 43-й хвилині Циганков скористався передачею Судакова і завдав точний ударів у кут - 2:0.


На другий тайм замість Яремчука вийшов Довбик і вже за чотири хвилини після своєї появи на полі довів рахунок до розгромного. Артем отримав передачу до штрафного майданчика, відтер корпусом захисника і з правого краю воротарської потужно пробив у ближній кут.


Впіймавши кураж, українці провели ще одну атаку, але Мудрику не вдалося пробити Райляна з гострого кута, як не вдалося і Коноплі, який опинився першим на добиванні. Змусити вчетверте капітулювати кіпера Молдови вдалося Судакову. На 54-й хвилині Георгій зіграв у стінку з Довбиком і розстріляв Райляна.


Рахунок на табло дозволяв жовто-синім грати на втіху, що вони й робили. Свій ігровий час отримали Ярмоленко, Бражко та Зубков, що вийшли на заміну. На 76-й хвилині довелося розім'ятися Луніну, що застоявся без роботи. Кіпер збірної України не без труднощiв справився з неприємним пострілом по центру воріт. Більше нічого примітного у матчі не сталося. Україна перемагає з рахунком 4:0 та з гарним настроєм підходить до ЄВО-2024.