7 червня 2024 23:42
1

Польща – Україна 3:1. Звіт про матч. Коли вирішують стандарти

Після нічиєї у спарингу з Німеччиною збірна України у Варшаві провела другий товариський матч у рамках підготовки до ЄВРО-2024.


Як і обіцяв Ребров, напередодні поєдинку у стартовому складі відбулися зміни, причому на кожній позиції. Місце у воротах зайняв Бущан, праворуч в обороні вийшов Тимичк, ліворуч – Миколенко.


Цементувати центр захисту поставили Таловерова та Бондаря. У середній лінії розташувалися Сидорчук, Малиновський та Судаков. У ролі правого вінгера виступив Ярмоленко, на лівому краю півзахисту вийшов Зубков, а Довбик став єдиним нападником у схемі українців.


Вже на 3-й хвилині зустрічі у поляків сталася втрата. Мілік після контакту з Малиновським отримав травму та не зміг продовжити гру. Замість нього на заміну вийшов форвард "Болоньї" Урбанськi. Проте це не завадило господарів забити швидкий гол.


Після навісу з кутового м'яч опинився в ногах у Валюкевича, який з меж воротарської зумів проштовхнути м'яч у сітку повз Бущана. Ішла 11-та хвилина матчу. Відразу після цього дальнiм ударом розвинути успіх Польщі спробував Зелінськi, але він пробив вище воріт.


Втім, наступний пострiл хавбека "Наполі" змусив Бущана капітулювати. На 16-й хвилині Зелінськi майстерно закрутив м'яча з кута штрафного майданчика акурат під дальню штангу. Ось такий вийшов холодний душ для підопічних Реброва.

У відповідь українці провели кілька непоганих атак, але безпосередньої загрози воротам Скорупськi жодна з них не несла. Загалом, після двох пропущених м'ячів збірна України повністю заволоділа ігровою ініціативою, а поляки всією командою окопалися на своїй половині поля.


Однак, щоб утретє засмутити Бущана, господарям особливо атакувати не знадобилося. На допомогу знову прийшов стандарт. На 30-й хвилині натуралiзований Польщею українець Романчук ударом головою з лінії воротарського замкнув навіс із кутового - 3:0.


Збірна України невдовзі могла розмочити рахунок. Після проходу Довбика у штрафний майданчик м'яч відлетів прямо під удар Тимчику, але динамівець з кількох метрів пробив у Скорупські, який вчасно скоротив кут обстрілу.

На 41-й хвилині українцям удалося відіграти один м'яч. Малиновський зробив класну розрізну передачу на Довбика, Артем підробив м'яч і, не доходячи до штрафного майданчика, з лівої послав м'яч у дальній кут без шансів для голкіпера.


У перерві Ребров вирішив зробити лише одну заміну, незважаючи на рахунок. І то не найочевиднішу. Замість Миколенка вийшов Зінченко. За моментами у перші 10 хвилин другого тайму було негусто. Відзначити можна лише дивний удар Тимчика замість більш логічного прострілу з правого флангу та спробу Зелінськi пробити Бущана, але цього разу Георгій зіграв надійно.


Наступні заміни у складі збірної України відбулися на 68-й хвилині. Мудрик замінив Зубкова, Циганков вийшов замість Ярмоленка, Малиновський поступився місцем на полі Михайличенку. На 74-й хвилині черговий стандарт ледь не привів до ще одного гола у ворота Бущана. Після подачі зі штрафного Букса головою бив під поперечину – наш кіпер у стрибку перевів м'яч на кутовий.


На останні 15 хвилин основного часу Ребров кинув у бій Ваната, який замінив Довбика. В одній із атак Мудрик робив гостру передачу на Владислава від лицьової лінії, але Скорупськi був першим на м'ячі. Наприкінці зустрічі Бущан двічі врятував збірну України, відбивши удари Левандовські та Пухача. Фінальний свисток арбітра зафіксував поразку жовто-синіх.

Як це читати?))