3 червня 2024 23:47

Німеччина – Україна 0:0. Звіт про матч. Ненудні нулі

У рамках підготовки до ЄРО-2024 збірна України у Нюрнберзі зустрічалася з Німеччиною.


Як і передбачалося, Сергій Ребров не зміг розраховувати на найсильніших гравців, тому стартовий склад жовто-синіх частково вийшов експериментальним. За відсутності Луніна у ворота повернувся Трубін. Зiнченка на лівому фланзі оборони замінив Миколенко, на правому звично вийшов Конопля.


Трійку центральних захисників склали Забарний, Сваток та Матвієнко. У середній лінії розташувалися Степаненко та Шапаренко, тоді як відповідати за атакуючі дії було покликано тріо в особі Циганкова, Мудрика та Яремчука.

За підтримки своїх уболівальників на трибунах німці активно розпочали поєдинок, захопивши ігрову ініціативу. На 3-й хвилині Мусіала намагався у штрафному майданчику пройти крізь гущу гравців збірної України, проте атака господарів завершилася піднятим прапорцем арбітра, який зафіксував офсайд.

Наша національна команда відповіла блискавичним випадом. Мудрик по вільному простору втік уперед, увійшов до штрафного майданчика та пробив у Антона. Від нього м'яч відскочив до Циганкова, перед яким була відкрита ближня дев'ятка, проте круглий зрізався з ноги Віктора і пролетів повз ціль.

Наступний небезпечний момент виник на 10-й хвилині. Міттельштадт вирішив пробити з дальньої дистанції - м'яч пройшов убік від воріт Трубіна, який спокійно проводив м'яч поглядом. У наступній атаці подібне спробував виконати Вірц та влучив у захисника.


Куди неприємніше було після навісу до воротарського майданчика на Гюндогана. Підопічним Реброва пощастило з тим, що йому не вдалося добре пробити головою. Від неї м'яч влучив півзахиснику в коліно і відскочив прямо в руки Трубіну. Потім був постріл Вірца з 20-ти метрів. М'яч пройшов над поперечиною.


Збірна Німеччини, по суті, закрила українців у їхньому штрафному майданчику і не дозволяла з нього вийти. Жовто-синім доводилося оборонятися всією командою і чекати на свій шанс відсунути гру хоча б до середини поля. Це вдалося зробити лише на 25-й хвилині, коли перша вилазка збірної України до володінь суперника увінчалася неточним ударом від Степаненка.


На 30-й хвилині Тарас сфолив на Мусіалі перед своїм штрафним. Німеччина отримала небезпечний стандарт, який невдало виконав Андріх, пробивши вище воріт. Ще кілька наступних ударів німців також пройшли повз площину. На 36-й хвилині у гру вступив Нойєр. Досвідченому кіперу довелося попрацювати, щоб відбити щільний постріл Яремчука.


Незадовго до кінця першого тайму Німеччина провела небезпечну атаку, внаслідок чого на ударній позиції опинився Мусіала і спробував вразити дальній кут воріт Трубіна - м'яч зачепив захисника і пролетів поряд зі штангою на кутовий. До свистка на перерву ще один гольовий момент мав Яремчук. З його ударом у дальній кут впорався Нойєр.


Другий тайм розпочався за тим самим сценарієм, що й перший. Німеччина тиснула, а українці відбивалися. Господарі кілька разів загрожували воротам Трубіна, проте їх підвела точність. На 59-й хвилині Мудрик практично по лицьовій лінії вибіг на побачення з Нойєром і не зумів прокинути м'яч повз голкіпера.


Німеччина ударом Баєра в штангу. І все той же Баєр через деякий час опинився в центрі уваги, коли пробивав у кут воріт Трубіна. Кіпер збірної України у стрибку відбив м'яч на кутовий. Одразу після цього Ребров провів потрійну заміну. Замість Мудрика, Циганкова та Степаненка вийшли Зубков, Ярмоленко та Бражко вiдповiдно.


На 71-й хвилині Мюллер впав у штрафному майданчику збірної України після контакту з Коноплею. Арбітр Томасу не повірив і призначати пенальті не став. У жовто-синіх тим часом Довбик замінив Яремчука, а Судаков вийшов замість Шапаренка. У Німеччини добрий шанс забити мав Фюріх. Його найпотужніший удар відбив Трубін.


На 88-й хвилині вихід Нойєра на перехоплення до середини поля призвів до втрати м'яча і передачі на хід Довбику, перед яким були порожні ворота, але Артем, на жаль, опинився в офсайді. У наступній атаці на ударній позиції під гострим кутом виявився Ярмоленко, проте переграти німецького кіпера не зміг. На останніх хвилинах зустрічі Трубін врятував збірну України після удару Ундава. Нічия 0:0.