16 августа 2014 12:08
1

Олег КУЗНЕЦОВ: "Сюрпризов не будет, "Динамо" должно уверенно победить"

Напередодні виїзного матчу з маріупольським «Іллічівцем», який пройде на НСК «Олімпійський», знаменитий захисник «Динамо» Олег Кузнецов, який зараз тренує юнацьку збірну України U-18, поділився думкою про майбутню зустріч та визначив фаворита.

- Враховуючи, що «Іллічівець» усі свої матчі грає в гостях у команд, із якими зустрічається, й майбутній поєдинок пройде в Києві, звичайно, беззаперечним фаворитом вважаю «Динамо». Тим паче, підопічні Сергія Реброва минулого тижня невдало зіграли з донецьким «Олімпіком», тому захочуть реабілітуватися. Напевно, хлопці переживають через незаплановану втрату очок. Словом, «Динамо» має виграти.

- Від «Олімпіка» навряд чи хтось очікував сюрпризу, але він його зробив. Чи не може подібне статися й із «Іллічівцем»?

- У футболі, звичайно, всяке буває. Але, на мій погляд, дві поспіль гри «Динамо» не може провести невдало та слабко. У першому турі «Чорноморець» розгромив донеччан, але потім «Олімпік» придбав футболістів, і з «Зорею» вже виглядав непогано. Зараз я би поставив «Іллічівець» десь на один рівень із ними. Повторюся, мені здається, жодних сюрпризів не буде, «Динамо» легко переграє суперника.

Окрім усього іншого, маріупольцям важко в моральному плані, суто психологічно – адже їм доводиться грати кожен матч на виїзді. Я чув, що вони тренуються в Маріуполі, потім їдуть до Запоріжжя, а звідти вже літаком летять до інших міст. Це дуже важко, тим паче, що в команді багато молодих хлопців. А очки вже час набирати, тільки от де – складне питання. Окрім того, в не зовсім безпечних районах залишаються батьки, родичі, близькі, за яких вони, напевно, турбуються.

- У «Динамо» починається графік ігор двічі на тиждень. На ваш погляд, чи не буде команда берегти сили?

- Ні, не думаю. Виступи в Кубку України динамівці розпочинають із 1/16 фіналу. Впевнений, Ребров буде проводити ротацію складу, навряд чи він буде грати 11-ма футболістами. Тож не бачу в цьому жодної проблеми. Тим паче, що вже час готуватися до виступів у груповому етапі Ліги Європи, який розпочнеться незабаром, а там доведеться грати в такому ж графіку, причому із сильнішими суперниками. Я й раніше казав про те, що Ребров, імовірно, не форсував підготовку, команда планомірно готувалася через перші ігри чемпіонату, щоб у хорошій формі підійти до поєдинків Ліги Європи. Щоб вистачило сил до завершення року бути в хорошій формі та виступати на високому рівні. 

Как уверенно "победило" Олимпик?