16 квітня 2024 14:19

Екс-суддя Фернандес написав книгу "Правда про справу Негрейри". І сказав: "Я розлючений через виплати. У нього була вся влада: підвищення і пониження, призначення на матчі"

Екс-суддя Ла Ліги Естрада Фернандес написав книгу про справу Негрейри.

Сьогодні іспанський суддя Хав'єр Естрада Фернандес, який у лютому 2023-го подав до суду на Хосі Марію Енрікеса Негрейру, його сина та Dasnil 95 – компанію, через яку батько та син отримували виплати від «Барселони», презентував книгу під назвою «La verdad del Caso Negreira» («Правда про справу Негрейри»).

- Я подав до суду, бо відчув, що моя честь заплямована. Я двадцять років був у суддівському співтоваристві, і я розлючений через те, що футбольний клуб платив віце-президенту суддівського комітету. Тоді ти починаєш бачити те, чого раніше не надавав значення.


Було багато зацікавлених у тому, щоби справа далі не пішла. Як тільки вибухнув скандал, президент CTA, Медіна Канталехо почав говорити, що Негрейра взагалі ні на що не впливав. Через це обурення лише зростало. Потрібно вирішити багато сумнівів та бути чесними.

– Роль Негрейри була такою, як каже Медіна Канталехо, чи він впливав на роботу суддів?

- У Негрейри була вся влада. Він багато років був віце-президентом суддівського комітету, і він мав всю інформацію про суддів. Він впливав на підвищення та зниження, призначення на матчі, – сказав Фернандес на презентації книги.


Нагадаємо, каталонський клуб у період з 2016 по 2018 рік виплатив віце-президенту іспанського суддівського комітету Хосе Марії Енрікесу Негрейрі 1,4 млн євро. Потім стало відомо, що "Барса" заплатила Негрейрі 6,66 млн євро з 2001 року.