9 квітня 2024 15:40

"Нікому не потрібна ця конкуренція". Президент УЄФА Чеферін - про Суперлігу

Президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Олександр Чеферін висловився про проект Європейської Суперліги.


«Вона де-факто припинена. Нікому не потрібна ця конкуренція. Футбол такий сильний, тому що люди люблять його і тому, що будь-хто може мріяти грати в топ-змаганнях. Подивіться, як баскетбол було знищено Євролігою, яка насправді є Суперлігою. Змагання мають бути відкритими. Ми повертаємо клубам 93,5% доходів. А УЄФА повертає футболу 97% прибутків.

Якщо порівнювати за чисельністю населення, то Хорватія, мабуть, найсильніша футбольна країна у світі. Але цього ніколи не було б без тієї системи, яка маємо, ніколи не було б, якби «Динамо», «Хайдук» чи «Рієка» не могли грати в Лізі чемпіонів. А великі клуби, тобто окремі особи, які рухаються власним его, не розуміють, що навіть їхні клуби не були б великими без розвитку футболу в маленьких країнах. Подивіться на ті клуби, які претендують на участь у Суперлізі. Вони не мають гравців зі своїх академій, у них є гравці з наших країн. Для мене ця ідея Суперліги абсолютно мертва та безглузда», — наводить слова Чеферіна Info Libre з посиланням на Nacional.