9 квітня 2024 12:02
2

Дмитро МИХАЙЛЕНКО: "Крістіан Шевченко – дуже скромний хлопець. Звичайний козак"

Головний тренер збірної України U-19 Дмитро Михайленко розповів Tribuna.com про вінгера «Вофторда» U-18 Крістіана Шевченка, який був викликаний у команду.


– Ми від Шевченка до Шевченка переходимо. У історії з викликом Крістіана Шевченка в збірній понеслась в українському футболі зрада про кумівство. Він – син легендарного ексфутболіста, нині – голови УАФ. Яке ставлення в команді до Крістіана Шевченка?

– Це дуже важка тема для самого хлопця, перш за все. На нього великий тиск. Ви ж розумієте, його порівнюють з батьком. Для нього – це дуже складно, але він молодець.

Хлопці побачили позитивного юнака, який посміхається, який почуває себе нелегко. Тому що мало хто спілкується англійською. Навіть перший сніданок, перший мітинг – все важко, тому що потрібно, щоб хтось йому перекладав. У перші дні, думаю, він був не у своїй тарілці, але потім вже підсідали до нього за стіл, спілкувались, жартували, сміялися. Якою мовою вони спілкувалися? Я так розумію, що англійська, українська, але це вже було повноцінне спілкування. Там вже було і голосно, і цікаво. А футбольне поле все ж змінює. Ти можеш в побуті бути одним, а на полі – зовсім іншим. На полі він дуже азартний, мотивований, моторний.

– Ви сказали, що футболісти, можливо, очікували його побачити одним, а він виявився іншим. Що ви маєте на увазі?

– Всі, можливо, думали, що ось Шевченко. Та ні, звичайний. Дуже скромний хлопець. Звичайний козак, – сказав Михайленко.


Фото - СК «Дніпро-1»

18 років, як можна за цей час не вивчить мову свого батька перебуваючи в сім'ї чи він його взагалі не бачив у своєму житті?
Обычные казаки на фронте. Необычных ловят по улицам. Задолбали уже со своим микромиром отдельным