4 квітня 2024 18:03

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Ярмоленко вийде у стартовому складі тоді, коли буде готовий"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Олександра Шовковського після матчу із "Зорею".

– Можна сказати, що сьогодні гра нам давалася. У принципі, я задоволений діями своєї команди. Ми мали помилки, але це футбол. Завжди є над чим працювати. Також хочу подякувати нашим захисникам і захисникам, які обороняють нашу країну і дозволяють грати нам у футбол. Даруватимемо їм позитивні емоції.

– Ярмоленко знову вийшов у другому таймі. Коли він буде готовий зіграти усі 90 хвилин?


- У нас у команді 24 гравці. Усі мають можливість вийти у стартовому складі. Коли Андрій буде готовий, тоді й вийде.


– Які установки давали гравцям?


- Те, що відбувається у роздягальні, залишається там. ВИ не знатимете про наші тактичні напрацювання. Можу сказати, що більше ми виконали те, про що домовлялися. Готувалися до суперника та розуміли, що це буде зовсім інша гра порівняно з попередньою.


– Як оціните гру Бущана?


- У нас у команді всі готуються та мають можливість зіграти. Бущан, Нещерет та Моргун - це ті воротарі, на яких ми розраховуємо і які можуть підмінити один одного або вийти у стартовому складі. Я ніколи не переходить на особистості. Для мене як тренера важливо, щоб кожен гравець виконував на полі свої прямі обов'язки. Для мене не важливо, хто заб'є гол. Важливо щоб команда реалізовувала установку. Доставляла м'яч у штрафний майданчик, забивала голи та дарувала позитивні емоції нашим уболівальникам.

- Чи можна сказати, що сьогодні гравці повністю виконали вашу установку?


– Я задоволений тим настроєм, з яким вони вийшли на гру. Задоволений результатом. Але я не можу бути цілком задоволеним усім. У грі завжди є моменти, які можна покращувати. Якщо я повністю всім задоволений, то мені потрібно закінчувати свою кар'єру, а я її тільки почав.