2 квітня 2024 17:45

Сергій КОВАЛЕЦЬ: "Вважаю, що "Шахтар", "Кривбас" та "Динамо" - головні претенденти на чемпіонство"

Відомий український тренер Сергій Ковалець поділився своєю думкою щодо весняної частини сезону УПЛ:


— Чи бачите ви «Динамо» претендентом на чемпіонство УПЛ?
— Чемпіонат цікавий тоді, коли за «золото» борються кілька команд, як зараз в Англії та Іспанії. Добре, що цього сезону є «Кривбас» і «Дніпро-1», які також претендують на чемпіонство. Вважаю, що «Шахтар», «Кривбас» і «Динамо» – головні претенденти на трофей.


— В чому причини невдач «Полісся» у весняній частині сезону?
— Команда тільки вийшла в УПЛ, вже потрапила у півфінал Кубка. На мою думку, потрібно було залишити Калитвинцева біля керма. Але, звісно, вирішує керівництво клубу. І це було їхнє рішення. Але все одно в них є шанси поборотися за трофей. По ходу сезону дуже важко приймати команду, адже потрібно розібратися, в чому причина невдач. Мені подобається ця команда, хороша атмосфера на стадіоні. У них все ще може бути.


— Чому так невдало складаються справи «Металіста 1925» з Віктором Скрипником?
— Скрипник довів, що є хорошим тренером. Але він вніс чимало змін, прийшли нові гравці. Команда до нього знаходилася внизу турнірної таблиці, існує тиск. Очевидно, що футболістам непросто перебувати під цим тиском. Отримали багато авансів. Тренеру однозначно потрібен час.


— Що сталося з «Олександрією» в матчі з «Минаєм»?
— Була виграшна гра для них. Хоча «Минай» мав високу мотивацію. Звичайно, буває так, що пропустивши мʼяч, виникають проблеми. Зрозуміло, забий Кирило Ковалець пенальті, їм було би полегше. Але треба віддати належне «Минаю», вони гідно боролися до кінця і роблять так в кожному матчі. Олександрія мені подобається, багато молодих гравців. У першому колі було 7 молодих, 4 досвідчені. Зараз навпаки. Тому є результат, є малюнок гри й зіграність. Маю питання до другої жовтої картки Ковальцю. Але це футбол. У керівництва є довіра до тренера і, мені здається, наступного року команда може досягати хороших результатів.