31 березня 2024 19:36

"Ворскла" - "Динамо" 1:5. Звіт про матч. Надпереконлива перемога у Полтаві

До матчу проти «Ворскли» «Динамо» підходило не без кадрових втрат. До Полтави не поїхали травмовані Тарас Михавко і Віталій Буяльський, а також не міг допомогти дискваліфікований Володимир Шепелєв. Водночас до заявки нарешті повернувся вінгер Андрій Ярмоленко, який залікував свою травму.


Наставник «біло-синіх» Олександр Шовковський обрав досить очікуваний стартовий склад на гру. Георгій Бущан вийшов у воротах, Олександр Тимчик, Денис Попов, Олександр Сирота і Владислав Дубінчак – в обороні. У центрі поля з’явився трикутник з Володимиром Бражком, Олександром Андрієвським та Миколою Шапаренком, на флангах атаки – Владислав Кабаєв і Назар Волошин. Владислав Ванат звично вийшов на вістрі атаки.


Стартові 10 хвилин гри минули досить спокійно, адже команди діяли обережно. За цей час можна згадати лише спробу прориву від Ваната, коли його випередив Ісенко. Також можна виокремити момент з падінням Волошина у штрафному майданчику полтавців, після якого свисток арбітра промовчав.


Цього дня команда Сергія Долганського дуже компактно грала з динамівцями, блокуючи велику частину пристрілок. За такої гри першу небезпеку в матчі кияни змогли створити на 23-й хвилині, коли Волошин наважився на підступний обвідний удар, однак Ісенко здійснив сейв, відбивши м'яч за межі поля. За 3 хвилини свій хороший момент мали і гості: Феліпе, опинившись без опіки після подачі кутового, з кількох метрів пробив над воротами.


На 30-й хвилині «Динамо» все ж вийшло вперед. Сирота видав красиву дальню передачу в напрямку Ваната, той вправно обробив м'яч у штрафному майданчику, поклав на сідниці захисника і точним «черпачком» перекинув Ісенка, внаслідок чого вивів київську команду вперед – 1:0.


За 4 хвилини «Ворскла» була близькою, щоб швидко відігратися. Крупський пройшов правим флангом і прострілив на Кане, той пробив з меж штрафного майданчика, однак в останній момент Тимчик виніс м'яч головою з лінії воріт. А на 36-й хвилині гру призупинили у зв'язку з повітряною тривогою у Полтаві. До слова, після цього двічі лунав відбій ракетної небезпеки і двічі знову виникала загроза атаки рашистів, тому поєдинок відновився аж о 18:30.


Одразу після відновлення гри господарі активізувалися. Нестеренко та Степанюк швидко знайшли моменти біля воріт Бущана, однак надійна гра голкіпера «Динамо» та захисні дії від Тимчика не дозволили полтавцям конвертувати свої нагоди у гол. Згодом Нестеренко ще одного разу був на ударній позиції, але вистрілив неточно.


Хай там як, ще до перерви динамівцям вдалося збільшити свою перевагу. Шапаренко виконав подачу від кутового прапорця на Бражка, а той легко обробив м’яч і сильно пробив у лівий кут воріт, не залишивши воротарю жодних шансів – 2:0.


Після короткої перерви «біло-сині» продовжили домінувати. Вже на 20-й секунді 2-го тайму Кабаєв знайшов передачею Ваната у штрафному майданчику, але того збив Ардіт – арбітр вказав на позначку. Виконувати пенальті взявся Шапаренко, який влучно пробив у правий кут і довів рахунок до розгромного – 3:0.


Забивши 3-й м'яч, підопічні Олександра Шовковського дещо заспокоїлися. Вони вже не так активно йшли вперед, адже справу було зроблено. «Ворскла» теж не була надто активною попереду, пропонуючи лише дальні пристрілки від Феліпе та Корнієнка, які жодної небезпеки володінням Бущана так і не принесли. Варто також відзначити, що на 65-й хвилині відбулося довгоочікуване повернення на поле Андрія Ярмоленка – він замінив Владислава Кабаєва.


Якщо говорити про небезпечні моменти, то на 73-й хвилині динамівці ледь не пропустили. Спершу Глущенко, отримавши м’яч у карній зоні, пробив у напрямку воріт – киян врятувала стійка. Однак тут як тут на добиванні зіграв Кане, який, здавалося, повинен просто влучити у сітку, але Бущан ефектним сейвом врятував гостей.


Не забиваєш ти – забивають тобі. На 77-й хвилині Волошин розігнав стрімку контратаку лівим флангом і прострілив у центр. Ванат міг пробивати самотужки, але вирішив пропустити під ногою і залишити Шапаренку, який цим подарунком скористався і оформив дубль – 4:0.


Не встигли вболівальники «біло-синіх» натішитися 4-м голом, як м’яч опинився у воротах полтавців уп’яте. Ярмоленко запресингував Сіссоко, внаслідок чого м’яч відскочив до Бражка, а той точним пасом вивів вищезгаданого Ярмоленка віч-на-віч з воротарем. Андрій такі моменти лускає, як насіння, тож без проблем переграв Ісенка у ближньому бою – 5:0.


На 82-й хвилині кияни могли забивати 6-й гол, але змарнували вихід 4 в 2 після того, як Караваєв прострілив пряму в руки Ісенку. «Ворскла» миттєво покарала за таке марнотратство, вибігши в стрімку атаку та відповівши голом престижу від Ковталюка – 5:1.


Останні хвилини матчу пройшли досить спокійно. Більше голів не команди не забивали, тож у підсумку фінальний свисток арбітра зафіксував упевнену перемогу київського колективу з розгромним результатом.