29 березня 2024 09:27

Дмитро МИХАЙЛЕНКО: "Крістіан Шевченко швидкий, вибуховий навіть часом. Індивідуальна майстерність в нього також присутня"

Головний тренер збірної України U-19 Дмитро Михайленко розповів про хавбека команди Крстіана Шевченка.


– Крістіан Шевченко – майбутнє українського футболу чи просто син легенди Динамо Андрія Шевченка?

– Насамперед, говорячи про Крістіана Шевченка, я б зауважив, що в цього гравця є хороші фізичні задатки. Він швидкий, вибуховий навіть часом. Індивідуальна майстерність в нього також присутня. Потенціал у нього є. І це факт. У кваліфікаційному турнірі він не так багато зіграв, але на це є низка об’єктивних причин.


– Яких?

– Насамперед слід говорити про адаптацію. Без комунікації у футболі нікуди, а він приїхав у новий колектив, де комунікація з партнерами по команді в нього спершу була на мінімальному рівні. У нас, переважно, хлопці англійською мовою не дуже добре розмовляють, а Крістіан – українською чи російською відповідно.


Крістіан двічі виходив на заміни у грі проти Північної Македонії і Латвії. Мав би час і в матчі зі Швейцарією, але в нього була невеличка травма, мікропошкодження, тому я його і не випустив. Власне, він і не готувався повноцінно на матч зі швейцарцями.


– Чи правда, що у Крістіана Шевченка був особистий перекладач у збірній?

– Ні. Перекладача не було.


– Повернемося до родоводу Крістіана. Вся ця історія з його запрошенням під знамена збірної України, набуття громадянства нашої держави за якісь фантастично короткі терміни, а процес це дуже тривалий, насправді якось знову змушує шукати зраду. Тобто, що він, Крістіан Шевченко, – протеже свого батька, який за сумісництвом також є і президентом УАФ. До Крістіана Шевченка у збірній України особливе ставлення?

– Відношення до Крістіана у команді таке саме, як і до решти хлопців. Скоріше, це він – Крістіан Шевченко – можливо, відчуває тиск у збірній, бо він син легенди і це на нього якось впливає. Ми, тренери, що працюємо з сином Андрія Шевченка, ніякого тиску не відчуваємо.


Я вам чесно скажу, він дійсно талановитий хлопчина. Має за плечима академію Челсі, грає зараз в Англії за пристойний клуб (Уотфорд). Я формую збірну виключно за спортивним принцом, а не за прізвищами і родинними зв’язками.


За десять днів, що Крістіан Шевченко був у таборі збірної України, він уже став своїм. У кінці він вже і сміявся з хлопцями, і жартували вони між собою. А на початку йому було архіскладно, так. Ні розмови підтримати, ні нормально поспілкуватися… Найголовніше, що він пройшов цю адаптацію вдало.


Фото - СК "Днiпро-1"