23 березня 2024 18:04

Андрес Іньєста - про звинувачення у несплаті податків у Японії: "Я завжди діяв по закону"

Екс-хавбек "Барселони" Андрес Іньєста, який із 2018-го до 2023 року виступав за японський клуб "Віссел Кобе", прокоментував інформацію про те, що його обвинувачують в ухилянні від сплати податків у Японії на суму в 3,5 млн євро.


- У 2018 фінансовому році я подав декларацію про доходи в Іспанії відповідно до застосовуваних внутрішніх правил. У 2021 і 2022 роках податкове управління Японії почало перевірку, присвячену обговоренню питання про моє податкове резидентство, яка завершилася визнанням того, що протягом частини 2018 року я був податковим резидентом Японії. Борг цієї інспекції було фактично задоволено.


Дохід за цей період зазнав обтяжливого подвійного оподаткування, у зв'язку з чим я попросив розпочати так звану дружню процедуру, передбачену угодою про уникнення подвійного оподаткування між Іспанією та Японією.


На поточний момент ця процедура триває, і ми сподіваємося на якнайшвидше вирішення ситуації згідно з угодою, досягнутою обома сторонами для того, щоб вони могли повернути мені переплачені податки. Вимагаю поваги та обережності щодо опублікованої інформації, поки триває процес. Я завжди діяв і діятиму відповідно до закону та чинних правил, - цитує Іньєсту Cadena Ser.


Нагадаємо, раніше повідомлялося, що виступаючи за "Віссел Кобе", іспанський футболіст не декларував свої доходи, і за п'ять років виступів в Японії залишив незадекларованим дохід у розмірі близько 5,2 млн євро.