20 березня 2024 17:14

Деку про Хаві: "Якщо і є сміливий тренер, який ніколи не скаржився, то це він. "Барса" ні з ким не вела переговори"

Деку висловився про звільнення Хаві з «Барселони» та пошук нового тренера.


Наприкінці січня після поразки від «Вільярреалу» (3:5) Хаві оголосив, що залишить «Барселону» після закінчення сезону. З того часу команда жодного разу не програла – 7 перемог та 3 нічиїх.


- Мене вже разів десять запитали, чи йде Хаві чи ні. Я не хотів, щоб Хаві йшов. Ми боремося за Ла Лігу та Лігу чемпіонів, це наші цілі. Хаві продовжує казати, що не відмовиться від цього рішення. Якщо щось зміниться, ми маємо про це повідомити. Якщо він скаже, що хоче продовжувати, ми маємо поговорити.

Переговорів із жодним тренером не було. Ми знаємо, що тренер іде, і розуміємо, хто з тренерів доступний. Ми уважні, але поки що ми не робили жодних дій. Коли ситуація з фінансовим фейр-плей проясниться, і ми знатимемо, що можемо зробити, навіть якщо Хаві скаже, що залишається, ми сядемо з ним і поговоримо про варіанти.

- Що про Луїса Енріке?


– Він мені дуже подобається. Але важко говорити про тих, з ким не працював. Енріке – приклад у всіх відносинах, як тренер, менеджер та людина. Він має всі якості топ-тренера.


Якщо існує сміливий тренер, який ніколи не скаржився, то це Хаві. Без різниці, чим усе закінчиться. Я запам'ятаю його за сміливість. Він не скаржиться через те, чи можливі трансфери чи ні. Він завжди позитивний. Працювати із ним дуже приємно. Попереду на нас чекає період перемог. Хаві залишиться в історії як той, хто перебудував "Барсу", - сказав спортивний директор каталонського клубу.