9 березня 2024 12:15

Дешевше Мудрика в 28 разів: в Європі підписали вирок українцю і "Челсі", знайшовши значно ефективнішого вінгера

Влітку 2021 року Штутгарт заплатив Падерборну два з половиною мільйони євро за трансфер лівого вінгера Кріса Фюхріха, що в 28 разів менше, ніж Челсі у січні 2023-го віддав Шахтарю Михайла Мудрика (70+30 млн).


Однак, за словами порталу FootballTransfers, що посилається на дані SciSports, німецький футболіст незважаючи на таку різницю у вартості, є кращим за українця у футбольних якостях.


«Дехто все ще вірить в українця, наприклад, генеральний директор його колишнього клубу (Сергій Палкін), і Мудрик все ще має шанувальників в Арсеналі, який був близький до його підписання, але вінгер ризикує втратити своє місце, якщо він не посилить свою гру», – зазначає Football Transfers.


Статистичний портал SciSports, після аналізу сотні метрик SciSkill, оцінив виступи Фюхріха на 87,2 бали, а Мудрика – на 79.


Видання приходить до висновку, що трансферна політика Челсі повинна змінитися і стати більш ефективною.


«Це лише свідчить про те, що в менших лігах можна знайти цінність, і що не завжди потрібно витрачати великі гроші, щоб придбати хороших гравців. Можливо, Челсі варто бути більше схожим на Штутгарт і менше на самих себе».


В нинішньому сезоні Мудрик провів 28 матчів, забив п'ять голів та віддав два асисти, а його контракт діє до 30 червня 2031 року.


Фюхріх в свою чергу за 29 поєдинків має вісім м'ячів та сім результативних передач. Угода німця зі Штутгартом розрахована до літа 2028-го. Нещодавно він продовжив її, прописавши клаусулу в 20-25 млн євро).


Нещодавно Мудрик потрапив до заявки збірної України на березневі матчі кваліфікації до Євро-2024.