5 березня 2024 22:55

"Зі мною грали 50-річні чоловіки, які були швидше за мене". Екс-легіонер "Динамо" думав про завершення кар'єри

Ексгравець збірної Нідерландів і київського "Динамо" Джермейн Ланс останні два роки виступає в третьому за силою чемпіонаті Франції. 34-річний півзахисник захищає кольори місцевого клубу "Версаль".


"Навіть деякі з моїх товаришів по команді спочатку запитували: "Чому ти взагалі тут?". Я пояснив, що вищий рівень для мене вже нереальний після тривалої паузи в кар'єрі, - цитує Ленса vi.nl. - У турецькому "Бешикташі" я практично не грав, був варіант з орендою, але й він зірвався. Через це два роки моєї кар'єри виявилася холостими. Останній сезон мені, а також іншим таким же невдахам, довелося тренуватися індивідуально.


- Мені було близько 33-х років, у мене був хороший контракт, а кар'єра фактично наближалася до завершення. Коли спалахнув коронавірус, я вже почав думати не тільки про футбол, а й склав фінансовий план, щоб продовжувати жити хорошим життям після завершення кар'єри.


За 14 місяців я не провів жодного матчу. Зізнаюся, на тому етапі я дозволив собі трохи розслабитися. Ваги піді мною показували 110 кілограмів.


- Я думав закінчувати кар'єру, тренувався з друзями в аматорському клубі "Реал Срананг". Зі мною грали 50-річні чоловіки, які були швидшими за мене. Повертаючись додому в машині я подумав: "Це недобре, чувак!".


Ленс зв'язався зі своїм особистим тренером і почав старанно працювати. "Я хотів показати, що можу зробити це ще раз, хотів завершити кар'єру інакше. З того моменту, як я змінив своє мислення, надійшло безліч дзвінків із пропозицією грати".


Зрештою вибір Ленса припав на амбітний план французького клубу "Версаль", що виступає в національному чемпіонаті. Напівпрофесійний клуб під Парижем уже майже два роки є його домівкою.


"Це благословення, що я все ще можу грати у футбол у віці 36 років", - вважає Ленс.