24 лютого 2024 21:30

Дубль Кейна приніс "Баварії" перемогу над "Лейпцигом"

Баварія на своєму полі зуміла вирвати перемогу над РБ Лейпцигом у центральному поєдинку 23 туру німецької Бундесліги — 2:1.


Поєдинок вдався з погляду видовищності, швидкостей та кількості створених моментів. У першому таймі чемпіон атакував частіше, але гості робили це трохи гостріше.


Голів до перерви не трапилося, зате невдовзі після поновлення гри господарі вийшли вперед. М'яч стараннями Джамала Мусіали і не без допомоги рикошету дістався Харрі Кейну, який упевнено розібрався із голкіпером.


Лейпциг упускав шанс за шансом, один Беньямін Шешко не реалізував кілька добрих моментів. І все-таки Бики зрівняли рахунок, і зробив це згаданий словенець, причому рикошет від Леона Горецки залишив Мануеля Нойєра не при справах.


Рівний поєдинок котився до нічиєї, але нестримний Кейн вирвав для фаворита три очки, влучним ударом звернувши в забитий м'яч знижку від Еріка-Максима Шупо-Мотинга. Англієць забив уже 31 гол у сезоні (і 27 — у чемпіонаті).


Тяжка перемога дозволила команді Томаса Тухеля не відпустити Байєра далі, ніж на вісім очок. Лейпциг залишився п'ятим, упустивши можливість наздогнати (або обігнати) дортмундську Боруссію.


У наступному турі Баварія вирушить у гості до Фрайбурга, а Лейпциг зіграє на виїзді з Бохумом.


Баварія – РБ Лейпциг 2:1


Голи: Кейн 56, 90+1 – Шешко 70


Баварія: Ноєр – Кімміх, Даєр, де Лігт, Геррейру – Павлович (Кім Мін Чже, 81), Горецка – Мюллер (Лаймер, 65), Мусіала (Шупо-Мотинг, 84), Сане (Тель, 65) – Кейн


РБ Лейпциг: Бласвіх – Генрікс, Орбан, Сімакан, Раум (Лукеба, 90) – Шлагер, Айдара (Кампль, 74) – Ольмо, Сімонс (Елмаз, 87) – Опенда (Поульсен, 73), Шешко