20 лютого 2024 13:55
1

Олександр ГОЛОВКО: "Динамо" 90-х повністю підходило під філософію Лобановського"

Колишній захисник «Динамо» Київ Олександр Головко пригадав зоряну команду Валерія Лобановського кінця 90-х років минулого століття, яка добиралася до півфіналу Ліги чемпіонів:


«Мені здається, щоб пояснити феномен київського «Динамо» кінця 90-х років минулого століття, має бути проведено якесь дослідження. Команди Лобановського працювали по 3-4 роки. І потім наступала пауза. Тут є ґрунт для досліджень.


Мені здається, що на той момент підібралася група гравців, які повністю підходили під філософію роботи Лобановського, які могли витримати ті навантаження. Навантаження не тільки фізичні, а й психологічні. З цієї групи обиралися найкращі. Але навіть їх вистачає на якийсь обмежений період часу.


Після цього ти повністю виходиш у нуль психологічно. Ти вже просто ганчірка. (Сміється). Фізично ще ти можеш працювати, але це вже приблизно, як машина, яка просто котиться. Так було з тією командою, так було з кожним із нас».

Навіщо проводити якісь дослідження? І так Головко дав дуже точну відповідь. А інакше й не можна було. Особисто бачив кілька тренувань Валерія Васильовича. Навантаження справді були позамежними. І огранізм міг працювати в такому режимі лише кілька років. Потім усе. Як хтось сказав – "це вже був відпрацьований матеріал". Але досягнення Динамо говорять самі за себе. Наразі команда не працює і на 50% від тих навантажень. Результат ми теж бачимо.