15 лютого 2024 12:23

Конте не згоден, що його команди грають від оборони: "Погляньте, скільки вони забивають. Потрібен баланс захисту та нападу, "МанСіті" – найкращий приклад"

Антоніо Конте висловився про тактичні схеми своїх команд.


Італійський фахівець не відкидає, що в майбутньому його команда гратиме з високою лінією оборони.

«Висока лінія означає, що треба багато пресингувати. Можна підніматися високо, якщо чинити тиск на суперника з м'ячем. В іншому випадку це великий ризик», – сказав Антоніо.

Конте, коли повернеться до роботи, хотів би випробувати схему із чотирма захисниками. При цьому він наполягає, що схема з трьома захисниками, яку він використав у «Челсі» та «Тоттенхемі», не була поганою.

“Люди вважають, що це оборонна схема, але це неправда. Повторюю, це неправда.

Ви бачите, скільки голів мої команди забивають кожного сезону. Це залежить не від того, чи грають три чи чотири захисники, а від того, як ви будуєте команду і вибудовуєте атаку. Не можна надмірно атакувати, але водночас надмірно захищатися. Потрібно поважати характеристики гравців та пристосовуватися до них.

Мій досвід підказує мені, що якщо ви хочете виграти національну лігу або завоювати інший трофей, потрібна стабільна команда. Минулого сезону «Манчестер Сіті» був найкращим прикладом команди з відмінним балансом оборони та нападу», – заявив Конте.