13 лютого 2024 15:51

Моурінью залишив Пеллегріні записку з побажанням "стати більш гідною людиною". Капітан "Роми" зателефонував тренеру і сказав, що не просив звільняти його, Жозе вибачився

Стали відомі подробиці останнього дня Жозе Моурінью у «Ромі».

Нагадаємо, у січні римський клуб звільнив Моурінью з посади головного тренера. Його наступником став Даніеле де Россі.

Як повідомляє Il Romanista, вранці 16 лютого власник "Роми" Ден Фрідкін викликав тренера на розмову. Між ними відбулася напружена 20-хвилинна бесіда, під час якої голова клубу повідомив Моурінью про звільнення.

Прибулі на базу гравці віталися з тренером і хотіли з ним поговорити, але той реагував холодно і обмежувався лише вітанням у відповідь. Коли команда вирушила на тренування у другій половині дня, капітан римлян Лоренцо Пеллегріні знайшов у своїй шафці перстень Моурінью – гравці подарували його тренеру на 60-річчя, а не на честь перемоги у Лізі конференцій, як повідомлялося раніше.

Також у шафці лежала записка з таким текстом: «Я сподіваюся, ти багато що виграєш у майбутньому. А ще я сподіваюся, що ти станеш гіднішою людиною». Пеллегріні був дуже засмучений і не міг зрозуміти причини цього послання - він підтримував Моурінью до останнього.


Коли Лоренцо зателефонував своєму колишньому тренеру, той сказав: «Мені повідомили, що це ти поговорив з президентом і сказав йому, що правильно зняти мене і призначити де Россі».


На це футболіст відповів: «Тренере, ви мене розчаруєте. У мене навіть у думках не було нічого подібного. Ніхто у мене ні про що не питав, я приїхав на базу сьогодні вранці, щоб провести тренування з вами. Це дійсно так. Ви вільні вірити у що хочете, але все сталося не так».


«Тоді я вибачаюсь, якщо я тебе образив, для мене на цьому все закінчується», – відреагував Жозе.