12 лютого 2024 13:07
2

Маріно ПУШИЧ: "Хочу грати в красивий атакувальний футбол. Краще програти 1:5, ніж 0:1"

Головний тренер «Шахтаря» Марино Пушич розповів про свою футбольну філософію


«Це просто ДНК, я виріс у середовищі, де грали в красивий атакувальний, динамічний футбол. Потім це поглибилося і згодом розвинулося в Нідерландах, що мені допомогло. Я не хочу грати інакше, тому що як тренер я хочу насолоджуватися грою у футбол. Я думаю, що таким чином гравці також отримають задоволення від футболу, і я завжди хочу робити щось на максимальному рівні, давати щось красиве, щоб уболівальники бачили їхні здібності на полі, а для мене це все робиться через атакувальний футбол. Це не означає, що ми наївні, що пропускаємо багато голів.


У інтерв’ю я сказав, що атакувальний футбол може вижити лише тоді, коли команда вміє добре захищатися, і це не означає, що ти захищаєшся на своїй половині, а означає, що ти захищаєшся високо на половині суперника, – і мені це подобається. Я люблю атакувати, пресингувати, бути активним та ініціативним у такій ситуації. Ситуація була такою, що ми брали більше й більше ініціативи, ми все краще й краще володіли м’ячем, ми більше й більше пресингували, ми грали якісніше й інтенсивніше.

Коли ви відчуваєте, що суперник ламається, починається паніка, як це було в той момент, тому що ви також спостерігаєте за жестикуляцією на лаві суперника. Ми програли 1:2 («Барселоне» - прим.), погоджуюся, ми програли матч. Ви можете бути задоволені цією поразкою, але це також не є частиною мого характеру. Я думаю, що краще програти 1:5, ніж 0:1», - сказав Пушич.


Марино Пушич очолив команду 24 жовтня 2023 року після того, як з посади головного тренера був звільнений Патрік ван Леувен.

1:5? А що вам заважало пропустити ще 3 м'ячі? :-)
"Я думаю, що краще програти 1:5, ніж 0:1", - сказав Пушич. Тільки Ахметову не кажи.