5 лютого 2024 20:34

Віктор ВАЦКО: "Едсон продовжив контракт з "Рухом", а потім поїхав на батькіщину і закрутив пластинку, що вже не хоче грати в Україні"

Журналіст та коментатор Віктор Вацко розповів, чому «Рух» віддав опорного півзахисника Едсона Фернандо в оренду мексиканському «Хуарес».


«За зимове трансферне вікно «Рух» втратив двох футболістів, які були ключовими гравцями середини поля команди в першому колі. Тому що є травма Сапуги, але ж і Едсон покинув «Рух». Його віддали в оренду в Мексику – в клуб «Хуарес».

Едсон дуже подобався мені на позиції опорника, дуже збалансований футболіст – і на оборону, і на атаку. Але якийсь трохи дивакуватий, знаєте.

Тільки в грудні він продовжив контракт з «Рухом», а потім поїхав у відпустку на Батькіщину і закрутив пластинку, що вже не хоче грати в Україні. Бачите, йому страшно, дискомфортно психологічно. Ну, коротше отака вся історія. Отака вся каша.

Наскільки мені відомо, «Рух» дуже круто розрулив цю проблему, тому що за оренду Едсона «Хуарес» заплатив «Руху» (чи заплатить – не знаю, чи пройши вже гроші) 300 тисяч. Плюс право викупу за мільйон і плюс 30% від наступного продажу отримає «Рух».

Тому вийшло так, що, кругом-бігом, «Рух» із гемороя на Едсоні отримав непоганий профіт», – сказав Вацко.