4 лютого 2024 16:28

Олександр КУЧЕРЕНКО: "На блок-пості запитують: адже ти вчора грав з "Динамо", а сьогодні вранці вже в Краматорську?"

Півзахисник «Вереса» Олександр Кучеренко, який раніше виступав за «Інгульець», розповів про свою волонтерську діяльність.


«Після зборів «Інгульець» виграв у «Динамо» - 2:0 (матч відбувся у березні 2023 року – прим. Tribuna.com). Після гри у нас було два вихідні і мені привезли джип до Києва. Погнав автомобіль під Бахмут. У Краматорську на блок-посту мене зупиняють. Один із хлопців розбирається та любить футбол. Говорить: «Саня Кучеренко? Як? Адже ти вчора грав із «Динамо», а сьогодні вранці вже в Краматорську?» Було дуже приємно. У Дружківці на блок-посту також хлопці впізнали, фотографувалися.


Ми грали на мій день народження у Києві з «Ворсклою». Після матчу дзвоню хлопцям і говорю: «Джип у мене, жену його до вас». Вони мені відповідають: «Саню, у тебе день народження. Сядь, хоч випий пару пляшок пива». Коли я приїхав, мені таку галявину в бліндажі поставили, що просто нема слів. Поруч із ним ліс, хлопці зібрали грибів і приготували щось із ними. Так стало приємно, що тебе так цінують.


Ми зіграли гру, я перебуваю на базі. Дзвонять хлопці з лиманського напряму. Вони були у Зарічному – за два кілометри вже фронт, де стоять росіяни. А їхній штаб у Слов'янську за 50 км. Говорять: «Саню, ми вже добу без їжі. До нас ніхто не приїжджає. Можеш якось допомогти?» Відповідаю: "Завтра буду".


Скупився в АТБ, також у Дніпрі ще з одним волонтером зв'язався. Джип так забив, що він ледве виїжджав. Без усіх прогалин пройшов блок-пости. А там ще й зв'язку немає, і просто кажуть: Друга вулиця, п'ятий будинок, червоні ворота. О 5-й ранку виїхав зі Слов'янська, їду через ліс у темряві з вимкненими фарами, щоб зайвий раз не світитися. Діти навіть не очікували, що я приїду. Після цього ще більше почали спілкуватися та зблизилися. Серед військових взагалі є багато нових друзів та знайомств.


Коли приїжджаєш, то хлопці дають тобі все найкраще – чашку, тарілку, ліжко чи койко-місце. Самі на ногах спатимуть, а про тебе подбають. Таким пацанам допомагатиму, скільки вистачить сил», – сказав Кучеренко.


Фото - ФК «Волинь»