4 лютого 2024 11:35

Родина Гаттузо стала жертвою здирників

Родина головного тренера «Марселя» Дженнаро Гаттузо останніми тижнями, ймовірно, зіткнулася зі здирництвом з боку Ндрангети, калабрійського організованого злочинного угруповання.


Як вдалося дізнатися журналістам, до італійської влади за допомогою звернувся батько тренера «Марселя» Франческо Гаттузо, який планував встановити фотоелектричні панелі на землі, що йому належить. Для цього чоловік розробив проект, під реалізацію якого отримав фінансування у 80 тисяч євро. Ндрангета нібито вимагала гроші й намагалася чинити тиск на Франческо Гаттузо, двічі підпалюючи машину його доньки Іди Ельвіри Гаттузо, сестри Дженнаро, у жовтні, а потім у грудні минулого року.


Після того, як Франческо Гаттузо подав заяву в поліцію з приводу підпалів автомобіля, почалося розслідування, яке включало прослуховування телефонних розмов. На одній з них, згідно із даними, опублікованими в суботу газетою Il Fatto Quotidiano, сестра Гаттузо розмовляє з другом та вказує, що її брат заплатив здирникам заявлену суму, а саме 3 тисячі євро.


Розслідування призвело до арешту двох чоловіків, пов'язаних із Ндрангетою.


Сам Дженнаро Гаттузо відмовився коментувати для ЗМІ інформацію про те, що він заплатив гроші здирникам.


Нагадаємо, «Марсель» є суперником «Шахтаря» по 1/16 фіналу Ліги Європи. Перший матч команди проведуть між собою на полі «гірників» 15 лютого.