1 лютого 2024 14:45

Почеттіно: "Зараз для тренерів нормально проводити на базі по 12 годин - відключитися буває важко. Але футбол - це наша пристрасть, від цього ми заряджаємося енергією"

Маурісiо Почеттіно прокоментував відхід Юргена Клоппа з «Ліверпуля».

«Футбол ніколи не напружує. Він ніколи не змушує витрачати енергію просто так. Це завжди впливає на ситуацію. Зараз футбол – це бізнес, тож, можливо, це трохи впливає на тренерів. Але на тренуваннях, під час гри та навіть тут [на прес-конференції] ми заряджаємось енергією. Це схоже на приплив сил, тому що вам подобається тренувати, подобається робити свою роботу.

У футболі з'являється багато нового і я думаю, що цей бізнес може дуже впливати на енергію. Це важко пояснити. Важливо, щоб довкола були хороші люди, які підкажуть, коли варто зупинитися чи піти.

Я пам'ятаю, 10 чи 15 років тому було дуже дивно бачити, як тренер та його штаб проводять на тренувальній базі понад 12 годин. Але зараз це нормально. Ми всі приїжджаємо о 7 ранку і їдемо о 5, о 7, 8 або о 9 годині вечора. З цим непросто впоратися, адже потім, коли ти повертаєшся додому після 12 годин на базі, [ви спілкуєтесь] по телефону з керівництвом, зі спортивними директорами, з різними людьми. Від цього складно вимкнутись, і тому часом буває важко.


Але футбол – це наша пристрасть. Звичайно, Юрген після кількох місяців вдома чи на відпочинку напевно почне нудьгувати за адреналіном змагань, за тренуваннями, спілкуванням з персоналом, гравцями, іншими людьми. Думаю, коли ви залучені до гри, ви втрачаєте іншу частину своєї гри, але в іншій частині ви втрачаєте те, що для вас дійсно важливо», – сказав головний тренер «Челсі».