28 січня 2024 16:22
2

Голова УЄФА Чеферін: "Жіночий футбол розвивається, але ми втрачаємо гроші на кожному турнірі. Усі говорять про гендерну рівність, але мовники та спонсори дають дуже мало"

Президент УЄФА висловився про розвиток жіночого футболу.


– Переходимо до жіночого футболу: як він розвивався за час вашого президентства і що ще належить зробити?


– Жіночий футбол розвивається, і це фантастична річ, але ми маємо вкладати. Ми, як і раніше, втрачаємо гроші на кожному турнірі, однак ми розглядаємо це як інвестиції, і ситуація стає все кращою і кращою.


Ми маємо повні стадіони. Тепер ми маємо і другий європейський турнір, що дуже важливо для конкурентного балансу. Але я намагаюся пояснити, що, хоча всі говорять про ґендерну рівність, зрештою мовники та спонсори – особливо мовники – пропонують дуже малі суми. І з цим теж треба щось робити.


За останні роки багато змінилося: не завдяки мені, але ми багато зробили. Ми намагаємося зробити ще більше, але ми не маємо необмежених коштів, особливо тому, що ми постраждали через ковід. Тому ми вкладаємо стільки, скільки можемо, і я вважаю, що європейський жіночий футбол зараз найсильніший у світі, – сказав Олександр Чеферін в інтерв'ю The Guardian.

Ху із "мовники"?
Сховати
Кепа, "вещатели"