24 січня 2024 22:37

"Жирона" програла "Мальорці" та вилетіла з Кубка Іспанії: Довбик зробив асист, Циганкова замінили в другому таймі

"Жирона" вилетіла з Кубка короля від "Мальорки", яка видала свій найкращий матч цього сезону.


Частково "Кіноварі" допомогли кадрові втрати каталонців. Після травм Хуанпе, Давіда Лопеса та Еріка Гарсії "Жирона" залишилася взагалі без кваліфікованих центрбеків; довелося ставити у старт юного Якобішвілі — і їхня пара з Бліндом стала катастрофою.


Ларін забив у швидкому відриві, куди втік разом із Дані Родрігесом – це 1:0.


Далі раптово з лінії штрафного пальнув Абдон; опорники "Жирони" були невідомо де - і це 2:0.


Третій гол "Кіноварі" – взагалі комедія. Якобішвілі спершу втримав Ларіна у грі поганою позицією, а потім рукою відбив його удар. Абдон реалізував пенальті.

Крім цього, у "Мальорки" були ще 2-3 зручні шанси, а у "Жирони" - лише удар Савіо з пасу Циганкова в руки Грейфу.


На другий тайм Мічел випустив останні козирі - Коуто та Довбика. Втім, не спрацювало і це. "Кіновар" відійшла назад і припаркувала жорсткий, злагоджений "автобус" у той час, як "Жироні" постійно не вистачало темпу. Кожен рух каталонці робили повільніше, ніж могли б.


За підсумком відіграти в основний час вдалося лише один гол — це Стуані заробив і сам же реалізував пенальті.


За півтори хвилини до кінця Савіо забив ще після потужної роботи Довбика корпусом, але було запізно. Головні атаки каталонців пройшли раніше, і "Мальорка" їх стримала.


Для острів'ян вихід до півфіналу Кубка — головна історія цього сезону, адже у Ла Лізі команда бореться за виживання. "Жирона" тим часом лідирує в чемпіонаті і, можливо, виліт із Кубка навіть піде їй на користь у плані свіжості. Хоча, звісно, дві поспіль осічки на виїзді і насторожують — нехай це і Кубок.


1/4 фіналу Кубка короля. Пальма. "Сон Моїш"


"Мальорка" - "Жирона" — 3:2


Голи: Ларін, 21, Абдон, 28, 35 (з пенальті) - Стуані, 68 (з пенальті), Савіо, 90+5


"Мальорка": Грайф - Гонсалес, Вальєнт, Раїльо, Копете, Хауме Коста (Лато, 65) - Антоніо Санчес (Морланес, 80), Маскарель, Дані Родрігес (Саму Кошта, 65) - Абдон (Настасич, 71), Ларін (Мурікі, 71)


"Жирона": Хуан Карлос - Арнау (Коуто, 46), Якобішвілі, Блінд, Гутьєррес (Валері, 60) - Алейш Гарсія, Еррера (Довбик, 46) - Циганков (Порту, 60), Мартін (Торре, 73), Савіо — Стуані


Попередження: Дані Родрігес, 37, Хауме Коста, 39, Раїльо, 67, Настасич, 90+8, Саму Кошта, 90+4 - Блінд, 90+4, Коуто, 90+4


Вилучення: Раїльо, 67