21 січня 2024 14:23
1

Блогер: "Не лише диво досі тримає "Динамо" в чемпіонських перегонах, а й потужність атаки з Ярмоленком на початку сезону"

Блогер Михайло Смоловий в своєму Телеграм-каналі порівняв гру "Динамо" з Андрієм Ярмоленком та без нього.


X фактор Динамо


528 хвилин з Ярмоленком та 799 без


Досі зустрічаю людей, які вважають, що Андрій повинен був отримувати обмежені хвилини на початку сезону. Типу це б допомогло уникнути серйозної травми коліна.


По-перше, ніхто не може дати таких гарантій професійному футболісту.


По-друге, не лише диво досі тримає Динамо в перегонах, а й потужність атаки на початку сезону. Чи була би вона такою без Андрія? Якось не схоже…


Просто порівняйте, що награло Динамо вже без Андрія.


Різниця в xThreat (2.69 проти 2.25) не настільки вражаюча, тож і без Ярмоленка Динамо діставалося фінальної 1/3 та атакувало штрафний майданчик. Так само немає критичної переваги в кількості ударів в площину (6.48 проти 5.86), тобто влучали і без Андрія.



Але різниця є. Команді без Андрія не ставало клепки розіграти щось дійсно гостре. Били, проте порівняйте загальний xG цих ударів. Їх якість за відсутності Ярмоленка на полі нижча. Відповідно без нього команда й забивала майже вдвічі менше (1.69 проти 3.07).



Щось не складається у Мишка суто арифметично. Тут треба рахувати не з Ярмоленком чи без нього. Потрібно рахувати скільки очок втратило Динамо з Луческу і з СаШо. Візьмить рахівницю і порахуйте. Все дуже просто.