16 січня 2024 20:19

Крістіан БIЛОВАР: "Зараз більше бігової роботи, але із м'ячами теж потроху починаємо працювати"

Захисник «Динамо» Крістіан Біловар розповів про початок тренувального процесу, а також поділився очікуваннями від закордонного етапу підготовки до поновлення сезону.


- Крістіане, розпочався тренувальний процес. Як настрій у команди, особисто в тебе?

- Настрій позитивний, давно не бачилися один з одним. Зібралися після відпустки, готові до роботи. Робота на зборах, особливо в перші дні, завжди дається важкувато, але потроху адаптуємося та готуємося до поновлення сезону.


- Поки команда готується в Києві. Цей етап можна назвати вже початком зборів?

- Звичайно, це вже початок зборів, оскільки ми вже тут багато працюємо. Більше бігової роботи, але із м'ячами теж потроху починаємо працювати. Тому я вважаю, що це повноцінний початок зборів.


- Бігова робота – це не те, що люблять більшість футболістів. Як ти ставишся до неї?

- Так, не найприємніша робота, але всі ставляться з розумінням до цього, адже це фундамент, який потім допоможе нам фізично бути готовими до кінця сезону.


- Зараз на тренувальній базі «Динамо» є сучасний фітнес-центр. Це дуже допомагає футболістам готуватися до тренувань?

- Звичайно. У нас один день силова робота, інший – стретчинг. Тренери дають нам той функціонал, який допомагає підготуватися до занять на футбольному полі.


- Незважаючи на зиму й холоди, поле на базі в хорошому стані?

- Так, перед завершенням осінньої частини сезону нам сказали, що поле протягом усієї відпустки будуть готовувати до нашого повернення. Зараз ми бачимо плоди роботи працівників бази й вдячні їм за те, що вони так добре підготували нас.


- Який настрій на тренувальні збори? Уже відомі суперники, які очікування від цих матчів?

- Чесно кажучи, якихось очікувань немає. Є, напевно, бажання скоріше зіграти їх, адже скучали за футболом.


- Які очікування від роботи під керівництвом Олександра Шовковського, який уже став повноцінним головним тренером «Динамо»?

- Ми вже трохи працювали під його керівництвом у першій частині сезону. Емоції лише позитивні, в чотирьох іграх здобули чотири перемоги. Зараз тренувальний процес потроху змінюється, настрій у всіх позитивний, тож очікуємо на плідну роботу.