14 січня 2024 10:35

Колишній тренер "Динамо" назвав гол, який зробив йому боляче: його забив Шевченко

Екснаставник київського Динамо Юрій Сьомін пригадав про вирішальний гол Андрія Шевченка у ворота Олександра Філімонова в матчі відбіркового циклу Євро-2000 між збірною Росії та збірною України (1:1).


Юрій Сьомін вважає, що збірна країни-терориста мала перевагу у грі з українцями, але помилка Олександра Філімонова, який пропустив гол після удару Андрія Шевченка, все перекреслила.


«Таке трапляється раз на сто років! Мати таку велику перевагу і зробити таку безглузду помилку... Я дивився матч із трибуни «Лужників» і пам’ятаю це дуже добре.


Не поїхати на Євро після такого відбіркового циклу, після прекрасної виїзної перемоги над чемпіонами світу французами — це дуже боляче».


Також екснаставник Динамо зізнався, що йому шкода тодішнього головного тренера росії.


«Для кожного тренера поразка безслідно не минає, тим паче така. Упевнений, що для Олега Романцева це був великий стрес.


У будь-якого вболівальника він тоді був присутній, що вже говорити про головного тренера. Це не додає ні здоров’я, ні настрою. А стрес накопичується», — сказав фахівець у коментарі російським ЗМІ.


Нагадаємо, 1999 року відбувався відбірковий турнір на ЧЄ-2000. В України було 19 очок, у росіян - 18. У фінальному турі збірні зустрілися між собою в Москві.


Росія вела в рахунку 1:0 до 88-ї хвилини, поки Андрій Шевченко не вистрілив по воротах Філімонова, забивши легендарний гол в останньому очному матчі суперників. Зазначимо, що за Росію тоді забив якраз-таки Карпін.


У плей-офф пробилася Україна, тоді як команда Романцева посіла третє місце. У стикових матчах синьо-жовта команда програла Словенії із загальним рахунком 2:3.


Юрій Сьомін працював у київському Динамо два рази: з 2008 по 2009 рік та в період з 2010 по 2012 роки.


З киянами він виграв УПЛ у сезоні 2008/2009 та Суперкубок України у 2011 році.