12 січня 2024 10:06

"Ярмоленко тоді плакав": хавбек "Вест Хема" згадав про важкий період та важливий гол вінгера "Динамо"

Півзахисник Вест Хема Пабло Форнальс згадав один із найважливіших моментів у кар'єрі свого колишнього товариша по команді, українського футболіста Андрія Ярмоленка.


Йдеться про матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги Європи сезону 2021/22 проти іспанської Севільї (2:0). У тому поєдинку Ярмоленко забив вирішальний м'яч за свою команду у додатковий час, який приніс Вест Хему перемогу 2:0 та путівку до чвертьфіналу.


Пабло Форнальс розповів, що перед матчем в Лізі Європи Андрій відзначився в поєдинку АПЛ, що стало для нього дуже важливим моментом.


«Це був якраз той період часу, коли росія вторглася в Україну, цілком зрозуміло, для Андрія це були справді важкі часи. За кілька днів до матчу з Севільєю Ярмоленко забив Астон Віллі в АПЛ, і це теж був особливий момент як для Андрія, так і для всіх нас. Того дня він справді відчув любов фанатів».


Потім українець забив у європейському змаганні у ворота Севільї. Форнальс згадав, що Ярмоленко плакав у роздягальні.


«А вже потім він забив переможний гол у ворота Севільї в Лізі Європи. У тому епізоді я пробив, воротар Севільї Яссін Буну відбив удар, але Ярма був поруч і зумів відправити м’яч у ворота!

Це був важливий момент для нього і для всієї команди. Це було красиво. Я пам’ятаю, як він тоді плакав, і це дійсно був непростий час для нього. Усі ми просто хотіли допомогти нашому другу, нашому товаришу по команді залишатися якомога сильнішими», — наводить слова Форнальса офіційний сайт Вест Хема.